snimace bezpectnostnych pasov
-
- Nováček
Re: snimace bezpectnostnych pasov
A este je pre RCM tato moznost - Konfiguracia jednotky (format AS BUILT)
tiez som radsej nic neklikal, radsej odkonzultujem
tiez som radsej nic neklikal, radsej odkonzultujem
- ZaQik
- Admin
stiskni OK, centralni konfigurace vypada dobre
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
- Nováček
Mas na mysli:
1. RCM - Reset/Konfiguracia jednotky
alebo
2. RCM Konfiguracia jednotky (format AS built)
1. RCM - Reset/Konfiguracia jednotky
alebo
2. RCM Konfiguracia jednotky (format AS built)
- ZaQik
- Admin
bod 1. ... mas FF3 predFL, tam zadna as-built data v RCM nejsou, vse se uci z centralni konfigurace ... neni jeste nejaka volba k RCM v sekci servisnich procedur (ikona klice)
-
- Nováček
v Ikone klic je len reset RCM nic ine.
-
- Nováček
A ked dam tu 1 moznost - RCM - Reset/Configuracia
To hlasenie hovori ze ze to vymaze RCM konfiguraciu. Ze bude potrebovat nakonfigurovat RCM modul mo tejto procedure pouzitim "Module COnfiguration" function alepo uploadnut factory As Built.
No nemam tusenie ked dam ok ze co sa stane
Asi zmazem RCM a ostanu svietit aj airbagy vsak?
Lebo neviem ci sa potom objavi nejake menu pre "Modul Configuration funkcrion" a nemam ani ten factory As Built
To hlasenie hovori ze ze to vymaze RCM konfiguraciu. Ze bude potrebovat nakonfigurovat RCM modul mo tejto procedure pouzitim "Module COnfiguration" function alepo uploadnut factory As Built.
No nemam tusenie ked dam ok ze co sa stane
Asi zmazem RCM a ostanu svietit aj airbagy vsak?
Lebo neviem ci sa potom objavi nejake menu pre "Modul Configuration funkcrion" a nemam ani ten factory As Built
- ZaQik
- Admin
modul RCM v FF3 predFL by si mel konfiguraci nacist z centralni konfigurace, sam svoji z vyroby nema
-
- Nováček
tak dal som tu moznost reset/configurovat ako si napisal
Procedura prebehla uspesne -> zmazal som DTS a auto nema ziadne chyby a pasy opat pipaju
Chcel by som ti ZaQik velmi pekne podakovat za podporu, moc si mi pomohol.
Procedura prebehla uspesne -> zmazal som DTS a auto nema ziadne chyby a pasy opat pipaju
Chcel by som ti ZaQik velmi pekne podakovat za podporu, moc si mi pomohol.
- Marlosk
- Junior
ZaQik (i ostatní ):
1) Pro jistotu se zeptám - dělá ta funkce Forscanu "reset/configuration" u všech jednotek to, že vezme nastavené hodnoty z centrální konfigurace v BCM a nakrmí jimi jinou jednotku (zde RCM), aby byly synchronizované? Nebo se tím může něco "rozhodit" (např. kalibrace měřicích čidel apod.)? Jinak řečeno, když pošteluju centrální konfiguraci, měl bych spustit "reset/configuration" na ostatních jednotkách kterých se ta změna týká, aby se nastavení správně načetlo?
Důvod: aktuálně jsem zkusil vyčíst nastavení RCM a děsí mě, že tam je všechno "disabled", jako měl milcesk - je to normální, mám udělat ten "reset/configuration"? Kontrolka airbagů se při zapnutí auta normálně ukáže a zmizí, RCM má jen DTC "incompatible configuration", asi z toho, když jsem zkoušel zrušit ikonky obsazených sedadel na budíkách po nastartování (a to se povedlo, povypínal jsem detekci zadních pásů a upozorňování na přední).
2) Je to "reset/configuration" totéž, co "Initialize ECU" ve Focccusu? Díky!
1) Pro jistotu se zeptám - dělá ta funkce Forscanu "reset/configuration" u všech jednotek to, že vezme nastavené hodnoty z centrální konfigurace v BCM a nakrmí jimi jinou jednotku (zde RCM), aby byly synchronizované? Nebo se tím může něco "rozhodit" (např. kalibrace měřicích čidel apod.)? Jinak řečeno, když pošteluju centrální konfiguraci, měl bych spustit "reset/configuration" na ostatních jednotkách kterých se ta změna týká, aby se nastavení správně načetlo?
Důvod: aktuálně jsem zkusil vyčíst nastavení RCM a děsí mě, že tam je všechno "disabled", jako měl milcesk - je to normální, mám udělat ten "reset/configuration"? Kontrolka airbagů se při zapnutí auta normálně ukáže a zmizí, RCM má jen DTC "incompatible configuration", asi z toho, když jsem zkoušel zrušit ikonky obsazených sedadel na budíkách po nastartování (a to se povedlo, povypínal jsem detekci zadních pásů a upozorňování na přední).
2) Je to "reset/configuration" totéž, co "Initialize ECU" ve Focccusu? Díky!
- Marlosk
- Junior
Tak jsem ještě zkusil podle jiných návodů na fóru zapsat zpět předchozí stav centrální konfigurace a zresetovat několikrát všechno možné a chyby jsem se zbavil. Ale zatrnulo mi, když začala kontrolka ABS nezadržitelně blikat . Asi si budu muset vybrat, jestli mi víc vadí par vteřin po nastartování nepotřebné info o pásech, nebo neviditelné DTC .
- ZaQik
- Admin
udaje z centralni konfigurace se prenaseji "samostatne" i do dalsich jednotek ... pokud tomu tak neni, je potreba udelat inicializaci dotycne jednotky (ale to se tyka v 99% jen ABS)
------------------------------
pokud chces deaktivovat kontroly pasu, tak to udelas v centralni konfiguaci, ale pak musis rozpojit konektory pod zadnima sedackama, aby RCM nemelo na vstupu udaje o sponach pasu
------------------------------
pokud chces deaktivovat kontroly pasu, tak to udelas v centralni konfiguaci, ale pak musis rozpojit konektory pod zadnima sedackama, aby RCM nemelo na vstupu udaje o sponach pasu
- Marlosk
- Junior
Díky moc za tip, zkusím to, až se budu chtít znovu nervovat . A tu inicializaci ABS už umím, když jsem podle tvého návodu zapinal Hill Assist.