Příspěvek
od Gloton » 14.08.2020 00:39
Přidám i mou zkušenost. Rozvody jsem si udělal nyní a sám, při dodržení několika důležitých věcí na tom vlastně nic těžkého není, jen je tedy ještě potřeba mít nějaké vybavení. Sám jsem si to udělal, protože se servisy mám dosud jen spíše špatné zkušenosti a jsem zručný technický typ a takovéto práce na autě jsou pro mne i zábava. Běžné nutné nářadí, momentové klíče atd., mám ve své dílně, dokoupil jsem jen přípravky na zaaretování klikové hřítele a vačkových hřídelí, páku k podržení řemenice jsem si vyrobil. Zvedák nemám, ale mám výhodu v tom, že garáž a dílnu mám mírně nadzemní, takže když si před 4m šikmý betonový nájezd do garáže dám kovové montážní nájezdy a najedu na ně zhora z nájezdu do garáže, mám celý předek auta dostatečně vysoko, abych pod ním mohl ležet a dělat a přitom je auto pěkně vodorovně, protože zadníma kolama je na nájezdu do garáže.
Rozvody jsem dělal po 9,5 letech od koupě nového vozu, najeto pouhých 45tis km, dělal jsem je tedy kvůli stáří řemene. Kdybych ještě rok či dva počkal, nic by se nestalo, původní originální řemen je téměř jako nový, bez prasklin či jiného viditelného poškození, není ani zteřelý či zkřehlý, napínací kladka také jako nová.
Ale lepší to udělat včas, než riskovat průser.
Namontoval jsem rozvodovou sadu INA včetně nového čerpadla chladící kapaliny.
Ploché drážkované řemeny pro pohon příslušenství jsem dal zn. Dayco. Sundané původní z výroby byly shodou okolností také Dayco.
Novou chladící kapalinu jsem dal originál Ford.
Abych dodržel správný postup a nic nezprasil, využil jsem rady zde z fóra a zkoukl pár videí na Youtube.
Dělalo se to dobře, bez nějakých zádrhelů, časování rozvodů před rozebráním sedělo na chlup a stejně tak sedí i nyní po výměně rozvodů.
FoFo II benzín 1.6 74kW r.v.leden 2011, výbava Trend+