Příspěvek
od Fuzzy_Stone » 26.06.2018 16:01
Nazdar.
Vlákno skoro mrtvé ale za pokus to stojí. Přečetl jsem to všechno a potvrzuju že na mém duratecu HE 1.8 to dělá to samé. Při lehké zátěži motoru - mírné stoupání s plynem tak že témeř neakceleruji - to cinká jak o život. Ideální stoupající, zatáčející nájezd na dálnici kde se udržuje kolem 50 - 60 km/h. Stažená okna, trojka, čtyřka. Na dvojku se akceleruje a při zátěži to motor nedělá, na pětku je už moc velký hluk ale i tak to slyším. Spíš na pětku vybalancovat motor do té správné zátěže při které se to začne ozývat je těžké protože člověk za pár sekund udělá kus cesty a pořád se mění podmínky.
Auto jsem koupil na 107k a teď jich tam mám 175k. Na začátku to nedělalo, rozjelo se to postupně. Poslední dva roky žiju na jihu itálie kde je pořád vedro, liju do motoru zásadně Bardahl XTC C60 5W-40 a dělá to stejně. Do benzínu leju aditivum VIF ve štědrém poměru ale pořád dle doporučení VIFu. Mám podezdření že tím olejem a hlavně aditivem jsem si pěkně vypucoval drážky kroužku a ty si teď prostě pocinkávají...
Motor má ještě jeden neduh, který se o to víc projevuje když je auto plné, nezrychluje tak rychle, tím pádem nepřeletí ony otáčky tak rychle a na rozpoznání toho jevu je víc času. Při plném/skoro plném plynu někde kolem 3000 otáček má motor něco jako mrtvý bod. Prostě táhne velmi citelně méně, jako by snad zapalovaly jen dva válce, cukaně se dostává přes ty otáčky. Jak to přeleze, valí zase naklid. Nemám šajnu jestli to nějak souvisí s cinkáním ale můj cit pro věc mi říká že ne.
Chystám se vyměnit řetěz rozvodu a zkontrolovat/seřídit vůle ventilů.
Taky zkusím zapnout klimu a uvidíme jestli cinkání zmizí, to jsem se tady v tom vláknu dočetl.
Cordiali saluti, Premek
2006 Focus II kombi 1.8 benzin aneb benzínová atmosféra bude vždycky lepší než ropák