Loketní opěrka
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Joose
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Takže přidám mojí zkušenost . Na autě jsem měl seriovou opěrku FF2 a pořád mě z ní padala ruka, myslím že nejsem sám komu to nevyhovuje/ je příliš uzoučká/ . Tak jsem přemýšlel,že buď koupím ten Amster a nebo se pokusím si nějak "urobit sám" tak tady je výsledek.Funkce stejná náklady cca 200Kč za materiál z toho 160Kč čalouník.
- Přílohy
-
- Seriová opěrka uzská
- P1010010.JPG (37.55 KiB) Zobrazeno 1922 x
-
- rozšířená
- P1010025.JPG (45.47 KiB) Zobrazeno 1920 x
-
- na autě
- P1010026.JPG (45.3 KiB) Zobrazeno 1923 x
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
myslím, že budeš muset dát podrobnější info a postup, protože to vypadá velmi velmi dobře!! Třeba jak máš řešený uchycení, materiál, atd...Joose píše:Takže přidám mojí zkušenost . Na autě jsem měl seriovou opěrku FF2 a pořád mě z ní padala ruka, myslím že nejsem sám komu to nevyhovuje/ je příliš uzoučká/ . Tak jsem přemýšlel,že buď koupím ten Amster a nebo se pokusím si nějak "urobit sám" tak tady je výsledek.Funkce stejná náklady cca 200Kč za materiál z toho 160Kč čalouník.
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004
- romec
- Nováček
Tak to si ma príjemne prekvapil, môžeš ju ešte vyfotiť zozadu a opovedať Foqusovi, myslím že to tu bude zaujímať viac ludí. Dík.
Naposledy upravil(a) romec dne 11.09.2007 06:58, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus 1,4 16V, Ambiente 1999 HB
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi konečně dorazila ta opěrka.Ale chci se zeptat.Opravdu je jiný držák na focus před a po FL?Protože já mám před FL ,ale ten výřez na držáku na ručku mám....A krásně to kopíruje,ale na konci toho tunelu se mi to nějak nezdá....Nemůžete sem někdo hodit detailní fotku držáku zadní část?Tu před FL?
- Joose
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Dělal jsem to z toho co dům dal .Pokusím se mé snažení popsat.První sundat opěrku ze sedadla a sundat polstrovaný potah.Uvnitř je vlastní kovové /slitina/ madlo, to jsem obkreslil na kousek prkna a pilkou a na pásu vybrosil do stejného tvaru.Potom oba díly stáhl k sobě a do obou dílů provrtal 3 otvory na šrouby.Měl jsem 8 130mm dlouhé.Musel jsem dodělat závit po celém těle šroubu.Pak na šroby návlékl v poředí od hlavy šroubu podložku původní madlo ,podložka ,matka ,druhá matka ,podložka drěvěné madlo ,podložka a závěrečnou matku ,kterou jsem na konci heftnul elektrikou.Pak jsem dotahoval matky zevnitř prostoru jakoby ven. Předtím jsem si z vnější strany v tom dřevěném madle zvětšil otvory tak ,aby ty zavařené matky při utahování zajely do těla dřeva.Podložky byly vejířové a všechny spoje jsem zakápl barvou .Tu část opěrky o kterou se opírá ruka jsem překryl plechem na straně kovové snýtoval a na straně dřeva přichitil malými vruty.Kostra byla hotová.Našel jsem starou modrou karimatku ,nůžkami vystřihnul a nalepil Purocelem na opěrku.Odnes čalouníkovi a ten za 160 peněz ušil potah.
- Přílohy
-
- nahatá bez potahu modrá karimatka
- P1010054.JPG (34.16 KiB) Zobrazeno 1841 x
-
- pohled ze zadu
- P1010027.JPG (30.84 KiB) Zobrazeno 1850 x
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
http://img375.imageshack.us/my.php?imag ... 353hv3.jpgRopakKota píše:Tak mi konečně dorazila ta opěrka.Ale chci se zeptat.Opravdu je jiný držák na focus před a po FL?Protože já mám před FL ,ale ten výřez na držáku na ručku mám....A krásně to kopíruje,ale na konci toho tunelu se mi to nějak nezdá....Nemůžete sem někdo hodit detailní fotku držáku zadní část?Tu před FL?
takhle vypadá konec držáku po FL, u HB před FL co jsem měl předtím to vypadalo defacto stejně, krásně to lícovalo i na konci
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi dnes ráno volali a říkali,že ten držák na fofo před FL má výrobce na stránkách,ale není dosud vyrobenFoqus píše:http://img375.imageshack.us/my.php?imag ... 353hv3.jpgRopakKota píše:Tak mi konečně dorazila ta opěrka.Ale chci se zeptat.Opravdu je jiný držák na focus před a po FL?Protože já mám před FL ,ale ten výřez na držáku na ručku mám....A krásně to kopíruje,ale na konci toho tunelu se mi to nějak nezdá....Nemůžete sem někdo hodit detailní fotku držáku zadní část?Tu před FL?
takhle vypadá konec držáku po FL, u HB před FL co jsem měl předtím to vypadalo defacto stejně, krásně to lícovalo i na konci

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Joose
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Fireice
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
operka
To jsi mi moc nepotěšilRopakKota píše:Tak mi dnes ráno volali a říkali,že ten držák na fofo před FL má výrobce na stránkách,ale není dosud vyrobenFoqus píše:http://img375.imageshack.us/my.php?imag ... 353hv3.jpgRopakKota píše:Tak mi konečně dorazila ta opěrka.Ale chci se zeptat.Opravdu je jiný držák na focus před a po FL?Protože já mám před FL ,ale ten výřez na držáku na ručku mám....A krásně to kopíruje,ale na konci toho tunelu se mi to nějak nezdá....Nemůžete sem někdo hodit detailní fotku držáku zadní část?Tu před FL?
takhle vypadá konec držáku po FL, u HB před FL co jsem měl předtím to vypadalo defacto stejně, krásně to lícovalo i na konciPaní říkala,že neví kdy by ho mohli mít.Prý buď můžu vše poslat zpět a oni mi vrátí peníze...Tak sem řekl,že si jí zatím nechám.Ono to zas tak hrozný není.Ve předu to sedí dobře jen na konci to nelícuje na sto procent.Ale už bych to asi nevydržel zase čekat...

- CoolXman
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: operka
Vyměnit tunel za ten po FL není žádný problém, mě to ještě při koupi měnil Foki, ale kdybych to dělal dneska zvládnul bych to určo sám. Jen se musí trefit barva pokud je potřeba jiná než černá. Já jsem napsal vyloženě do objednávky že chci pro model rok 2002 (auto mám rok výroby 2000) a na krabici bylo Armster Focus 2002 - úplně přesně tedy. A na tunel sedí perfektně. Von ten novej tunel mi příjde i designově lepší a praktičtější. Tehdy mě to stálo 1000,- za tunel + montáž + předělání tlačítek na vyřívání sedaček ze starýho tunelu do novýho.To jsi mi moc nepotěšilChtěl jsem si jí taky objednat,ale pokud by mi vzádu neměla sedět kouknu po jinym výrobci.Nevim proč tam šulini uváděj že maj opěrku pro FF před FL, když ji ve skutečnosti nedělaj.Pánové,je velkej problém vymněnit středovej tunel za novější.Je to stejné hlavně kolem řadičky?Protože pokud bych chtěl dát tuhle od Armsteru,musel bych ten tunel upgradovat.Nemáte ho někdo na prodej?Díky