Proběhla výměna spojky na ST225 a dávala se tam komplet spojka RS. Po výměně spojka zabírá divně.
Když sešlapuju pedál spojky, tak chvíli nic - skoro bez odporu, pak zabírá na cca. 5cm a následně zase nic a jde na podlahu skoro bez odporu.
Opačně to samý. Od podlahy asi 5cm nic, žádnej záběr spojky, následně spojka zabere na kousku a další fáze zase bez odporu.
Nevím jak to líp vysvětlit, ale chybí tam takový ten plynulý chod a na tom kousku, co spojka zabírá je hrozně tvrdá.
Nechám spojku znovu odvzdušnit, to je jediný, co mě napadá.
divný chod pedálu a záběr spojky po výměně FOCUS ST mk2
-
- Junior
-
- .
Re: divný chod pedálu a záběr spojky po výměně FOCUS ST mk2
Taky bych to s nejvetsi pravdepodobnosti videl na vzduch v sistemu.Ono nekdy se to fakt odvzdusnuje na pikaču. 

-
- Junior
Doufám, že to bude jen to odvzdušnění, jinak se jdu picnout.
-
- Junior
Spojka se znovu odvzdšňovala a pořád je ten chod pedálu je stále tvrdej a není tak plynulej.
Jde mi jen o to, jestli někomu, kdo měnil na ST225 spojku za RS taky tolik ztvrnul pedál, či nikoli.
Je pravda, že jsem si na to nějak zvyknul a před tím jezdil v II TDi Oktávce, ale ten rozdíl je fakt extrémní. Při prvnim rozjednu mi auto poskočilo a chcíplo
Tohle jsem měl jen u Imprezy STi s keramickou spojkou a tu já fakt nemám. Mám tam LUK, ne origo Ford.
Jde mi jen o to, jestli někomu, kdo měnil na ST225 spojku za RS taky tolik ztvrnul pedál, či nikoli.
Je pravda, že jsem si na to nějak zvyknul a před tím jezdil v II TDi Oktávce, ale ten rozdíl je fakt extrémní. Při prvnim rozjednu mi auto poskočilo a chcíplo

Tohle jsem měl jen u Imprezy STi s keramickou spojkou a tu já fakt nemám. Mám tam LUK, ne origo Ford.
- 6666667
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Osobně jsem neměnil spojku z ST na origo RS, ale co vím od ostatních tak tužší je. A co se týče záběru, tak origo STRS spojky mají samočinné seřizování přítlačáku (používá se jako kompenzace opotřebení lamely) a takovou spojku nelze jen tak namontovat, musí se použít přípravek, který spojku předepne. Tak snad byla spojka správně namontována.
Byl Focus ST225-TimeAttack Brno 2:32
Byla Mazda RX-8-CrashAttack Brno 0:00
Je Fiesta ST180 new project
Byla Mazda RX-8-CrashAttack Brno 0:00
Je Fiesta ST180 new project
-
- Junior
To je právě to, co nevim, ale mechanik mi tvrdil, že jí nastavil dobře.
Tak teď je to ve hvězdách
Tak teď je to ve hvězdách