Škubání motoru
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Jiri02
- Pokročilý
A to se neda vycistit? I kydz je mozne, ze vubec nebezi a palivo tece jen samospadem. Dopravni cerpadlo a takovych penez? Neni jen odpojeny drat nebo vypadly bezpecnostni spinac?cajda píše:Dnes jsem byl na diagnostice a je to benzínové čerpadlo!
Řekli mi že muže být ucpané sítko nebo něco podobného?
-
- Test driver
No pokud to pujde tak se vyčistí nebo podobně, ale jestli je šrot tak se koupi noveho nevyhnu! Zkusil bych to sám, ale když jsem se dozvěděl, že musíš sundat nádrž a až pak je přístup k čerpadlu tak mě ti amici zase kousek víc nasraliJiri02 píše:A to se neda vycistit? I kydz je mozne, ze vubec nebezi a palivo tece jen samospadem. Dopravni cerpadlo a takovych penez? Neni jen odpojeny drat nebo vypadly bezpecnostni spinac?cajda píše:Dnes jsem byl na diagnostice a je to benzínové čerpadlo!
Řekli mi že muže být ucpané sítko nebo něco podobného?

- Vankart
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Cajda mě auto dělalo to samí,byl jsem z toho nešťastnej jak šafářův dvoreček,auto mi škubalo,dusilo se to a nechtělo to jed.Při vyšších otačkách cca 3000 tis.a při teplým motoru to jakštakš jelo.Byl jsem taky na diag.,vytahli ze mě 16 stovek a řekli že je zřejmě po palivovem čerpadle a kuloví,byla to cívka zapalování!Být tebou,udělal bych jednoduchej test,tak jako já.Nejdříve,pokud nemáš vyměněný palivoví filtr,tak jej vyměň.Odvzdušníš tím,že auto nastartuješ.Potom odpoj přívodní hadici paliva od vstřikovací lišty,namiř ven a někdo druhej ať otočí klíčem zapal.do polohy II.Čerpadlo bzikne a začne podávat palivo.Pokud ti to z toho vyletí pod tlakem,tak je v pořádku,pokud jen učurkne tak je po něm.Tak jsem to vyzkoušel já.Já jsem byl ještě se vztřikovačema na ultrazvuku,tam zjistí jestly jsou ready a davaj co mají.Já je měl OK,ale když už tam byly tak mi je vyčistili a FoFo jezdí jak šlak.Mimojiné Foki je fakt frajer,tipoval to na 90% na cívku a rychtik!
- Jiri02
- Pokročilý
-
- Test driver
Mě diagnostika stála naštěstí jen 300,- a to čerpadlo vyzkouším. Jen nevím od jaké vstřikovací lišty odpopjit hadicu a kde jeVankart píše:Cajda mě auto dělalo to samí,byl jsem z toho nešťastnej jak šafářův dvoreček,auto mi škubalo,dusilo se to a nechtělo to jed.Při vyšších otačkách cca 3000 tis.a při teplým motoru to jakštakš jelo.Byl jsem taky na diag.,vytahli ze mě 16 stovek a řekli že je zřejmě po palivovem čerpadle a kuloví,byla to cívka zapalování!Být tebou,udělal bych jednoduchej test,tak jako já.Nejdříve,pokud nemáš vyměněný palivoví filtr,tak jej vyměň.Odvzdušníš tím,že auto nastartuješ.Potom odpoj přívodní hadici paliva od vstřikovací lišty,namiř ven a někdo druhej ať otočí klíčem zapal.do polohy II.Čerpadlo bzikne a začne podávat palivo.Pokud ti to z toho vyletí pod tlakem,tak je v pořádku,pokud jen učurkne tak je po něm.Tak jsem to vyzkoušel já.Já jsem byl ještě se vztřikovačema na ultrazvuku,tam zjistí jestly jsou ready a davaj co mají.Já je měl OK,ale když už tam byly tak mi je vyčistili a FoFo jezdí jak šlak.Mimojiné Foki je fakt frajer,tipoval to na 90% na cívku a rychtik!

Palivový filtr je měněný!
- Vankart
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Jiri02
- Pokročilý
Startovani? To jsi IMHO odpojil vytlak ze vstrikovaciho cerpadla a ne vstup do vstrikovaciho cerpadla, co je vystupem z dopravniho cerpadla.
Dopravni cerpadlo by melo davat po celou dobu behu motoru a ne jen pri startovani.

Naposledy upravil(a) Jiri02 dne 05.09.2007 22:45, celkem upraveno 1 x.
-
- Test driver
Odpojil jsem to presne tam jak mi to Vankart napsal (bílá objímka).Jiri02 píše:Starovani? To jsi IMHO odpojil vytlak ze vstrikovaciho cerpadla a ne vstup do vstrikovaciho cerpadla, co je vystupem z dopravniho cerpadla.![]()
Dopravni cerpadlo by melo davat po celou dobu behu motoru a ne jen pri starovani.
A motor bežet nemohl když byl odpojený přívod benálu.

- Jiri02
- Pokročilý
Odpoj to, co vede od nadrze do cerpadla. Jakmile zapnes klicek do polohy zapnuto, mel by Ti jit benzin - tak, jak pise Vankart. Pokud ne, zkontroluj, zda nemas vypadly bezpecnostni spinac, ktery se rozpoji, kdyz zjisti priznaky nehody. Mrkni do navodu, kde ho mas. Viz strana 4 na http://www.fordfocus.hostuju.cz/download/manual.pdf .
- Vankart
- Nováček
- Kontaktovat uživatele: