Xenony - ST170

Odpovědět
Lupest
Nováček
Nováček

Xenony - ST170

Příspěvek od Lupest » 17.09.2016 13:11

Zdravím,
Nemáte někdo zkušenosti s nefunkčníma xenonama?
Nejdříve přestalo svítit jedno a po pár dnech druhé. Bylo po vydatném dešti a skla se zevnitř orosila...
Pořídil jsem nová světla (stará byla už jednou leštěná a letos po 2 letech opět žluté, tak výměna) + výbojky, dnes jsem vše vyměnil a stále nesvítí. Zkoušel jsem hledat zde na fóru a vyzkoušel pár rad,ale zatím bez výsledku. Jediné čeho jsem si všimnul je, že jakmile rozsvítím, tak hned praskne pojistka č.17.

Další věc na kterou se chci zeptat - po výměně žárovek(H7 stojí fakt za to :wallbash: ) a ostatních věcí ze starého světla, mám v jednom světle čočku nakřivo. Srovná se to "samo"? Je na to napojený motorek na štelování...

Jdu to projet, dnes první jízda po GO přední/zadní nápravy) :D a pak dál hledat chybu na světlech, tak snad to najdu a bude to blbost, jako zatím většinou :D
Ford Focus ST170

vitut
Člen klubu
Člen klubu
Kontaktovat uživatele:

Re: Xenony - ST170

Příspěvek od vitut » 18.09.2016 00:40

Nejspis zateklo do traf, ktera jsou ze spodni strany svetel. Vyndat trafa, rozebrat je, vysusit a modlit se, jestli se chytnou. Sance nejsou velke ...
Polohu cocky je treba zkontrolovat. Bud je spatne nasazena kulicka stelovaciho motorku, nebo je to jen spatne serizene. Serizeni se provadi s diagnostikou (umi i ForScan), nastavi se vychozi polohy motorku a pomoci sroubu na svetlech se nastavi spravna vyska.
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004

byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

Obrázek

Lupest
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lupest » 18.09.2016 11:25

Díky, půjdu na to kouknout. Chtěl jsem to udělat už při sestavování světel, ale byla doufal jsem, že nová světla a výbojky problém vyřeší, tak by bylo zbytečné rozdělávat utěsněnou "krabičku".
Kuličku jsem nasazoval 2x, tak tam snad chyba nebude a druhé světlo na poprvé a OK. Myslím, že to vyřeší diag.

Tak dnes znovu a lépe, vyndám obě světla a vše ještě překontroluju a kouknu na ty předřadníky.

ForScan umí nastavit výchozí polohu světel? Super, zkusím ho rozchodit, před půl rokem se mi to nepovedlo(ELM WiFi) a od té doby stačí jen appky pro winphone na aktuální data a čtení/výmaz DTC.

Je nějaká šance s tím ForScanem zjistit, co je špatně na světlech? Myslím předřadník nebo startér nebo něco jiného? V DTC nic není, ale nenapojím se s tím co mám do řj světel. Případně kdo/co to umí? Nerad bych skončil ve Fordu s výměnou obou předřadníků za cca 10tis.Kč, aby mi řekli, že to bude startéry :D
Ford Focus ST170

pzi
Test driver
Test driver

Příspěvek od pzi » 18.09.2016 12:39

Ty světla jsou replika, nebo origo?
C max 1.8 flexifuel titanium
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan

Lupest
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lupest » 18.09.2016 13:13

Původní byly origo a ty přestaly postupně svítit. Koupil jsem jen výbojky, ale vzhledem ke stavu průhledného "skla" origo světla, jsem rovnou koupil nová světla - repliky. Ale zdají se být kvalitně vyrobené, jediné co mě u nich chybělo, bylo gumové těsnění. Startér a předřadník jsou tedy původní origo.

Jinak se mi podařilo rozchodit ForScan...díky za radu :palec_nahoru: najednou má ELM více možností:)
Nejdříve vypsal chybu nivelace přední osy. Poté jsem provedl nastavení světel a promazání všech chyb. Nivelace bez chyby, za to teď "VSS signal fault". Jdu pátrat dál.
To nastavování světel...skončilo to s hláškou OK, ale nechce se mi tomu moc věřit. Čočka se nehla ani o kousek, jen krátce zavrčela.

Špatné naklopení vyřešeno šrouby, stačilo jen o kousek.

Teď je ještě rozsvítit a seřídit :idea:
Ford Focus ST170

pzi
Test driver
Test driver

Příspěvek od pzi » 18.09.2016 15:34

Ty repliky se rádi rosí, vlhkost udělá svoje, ale nemusí to být tvůj případ, chyba muže být i jinde.
C max 1.8 flexifuel titanium
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan

Lupest
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lupest » 18.09.2016 17:01

To jsme se asi špatně pochopily. Orosily se ty origo a ty přestaly svítit. A to hned jedno a za pár dní druhé...jak jsem četl jinde, tak problémy bývají s výbojkami, ale postupně, blikají, zhasínají apod. Poslední dny jsem jezdil hlavně v noci, takže vím jistě, že neblikaly, nezhasínaly...prostě rychlá smrt.

Nové zatím OK, včera jízda ve slabém dešti a ruční wapka a vše suché.

Co se týče diagnostiky, tak tam už je vše bez chyby, ale stále se nerozsvítí a praská ta pojistka.

Až teď se dostanu k rozebrání. Vyměním H7 (sice svítí, ale jedna už to má za pár) a kouknu na ten předřadník...jak psal vitut a na jiném fóru jsem našel, že někdo úspěšně přeletoval jeden tranzistor...a vzhledem k tomu, že to je umístěné pod světlem a voda se tam mohla dostat, vypadá to na dobrý směr, ale nejsem elektrikář... :D
Ford Focus ST170

Lupest
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lupest » 18.09.2016 19:04

H7 vyměněny a díky tomu jsem našel slabé místo...při odpojování konektoru, vylezl celý ze světla. Takže zasilikonovat, možné místo pro vnik vlhkosti. Pro jistotu objedu silikonem i drážku kolem dokola průhledného plexi.

Ale stále nesvítí, diagnostika čistá. Ve světlech problém asi nebude. Takže buď předřadníky nebo startéry.
Do předřadníku jsem se nedostal, šroubky pořadně zarostlé...namazáno, zkusím zítra. U pravého byly 2-3 piny obaleny takovým bílým práškem,takže to vypadá, že chyba nastala zde. Nechci kupovat díly pokus-omyl, nejsou to malé peníze, takže asi navštívím pro radu Ford, nechtěl jsem, ale už si nevím rady a nemám s čím prohazovat a zkoušet díly a i kdyby, tak nechci např. funkční startér odpálit poškozeným předřadníkem.

Někde jsem se dočetl a už nevím kde, že jedno světlo řídí i to druhé...Nevíte jak to je? Je možné, že ten předřadník, který měl na pinech bordel a nejspíše je špatný mohl vypnout po pár dnech i druhé světlo? Pravé světlo by řídilo levé...jen myšlenkový pochod, že by to vyřešil jeden předřadník :D

Zatím díky a ozvu se po vyřešení problému.
Ford Focus ST170

vitut
Člen klubu
Člen klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitut » 18.09.2016 20:35

Ve Fordu Ti moc neporadi. Diagnostika neumi rozpoznat problem svetla - trafo ani starter nejsou pripojene na diagnosticke vedeni. Diagnostikuje se jen predni nivelak a ten hlasi jen problemy s nastavenim vysky.
Svetla vzajemne propojena nejsou, kdyz zhasne jedno, druhe muze svitit dal. Propojena je jen nivelace, motorky by mely chodit vzdy stejne. Pojistka F17 napaji prave predni svetlo. F16 je v poradku?
Pokud jsi sundal trafa ze svetel a v konektoru byla oxidace, nejspis se do traf dostala voda. Trafo ma sice tesneni, ale zevnitr svetla tam klidne muze natect, piny konektoru nejsou zapouzdrene. Videl jsem jednou i trafa plna vody, voda uvnitr pri zatreseni splouchala ... Nejake nahradni trafo bych nejspis nasel, startery mam. Odkud jsi?

Obrázek

Lupest
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lupest » 19.09.2016 11:55

F16 v pohodě. Po tvé myšlence o zatékání mi to bylo jasné co mě čeká za překvapení. Té vody bylo ve světlech poměrně hodně a je logické, že stekla dolů a přes konektor do předřadníku. Jak jsem koukal, tak pravé světlo mělo už špatné těsnění plexi a z levého upadly "odvzdušňovací" kolénka, takže tam byla otevřená díra a vodu jsem tam nechtěně poslal sám...jelikož byly špatné tlumiče, musel jsem na cestě před pár týdny improvizovat a "poladit" plastový podběh, aby nedrhnul...no a zadělal jsem si na tento problém :dih:
Teď je vše jak má, podvozek mám hotový a oba nové podběhy (bez úprav samozřejmě) nasadím dnes.
Snad se mi je už podaří rozsvítit a pak světla poladím, aby se to neopakovalo...objet silikonem drážku plexi, kolem konektoru, kolénka na odvzdušnění napevno a kouknout, jak by šlo vyřešit stékání vody do předřadníku, kdyby náhodou se tam voda dostala
Tak záhada objasněna...šroubky jsem musel nakonec opatrně odbrousit a pod víčkem překvapení.
Z pravého světla (kde praskala pojistka F17) je ten čistší, ale i na něm je pár kontaktů zoxidovaných. Levý je jasný.
Takže jdu shánět nové předřadníky.

Dají se nějak proměřit startéry jestli jsou OK ? Jestli je nemohly předřadníky poškodit...
Přílohy
WP_20160919_10_50_04_Pro (1) - kopie.jpg
Ford Focus ST170

Lupest
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lupest » 19.09.2016 17:49

:hhura: Svítím !!!

Sehnal jsem 2 nové předřadníky za 3600Kč a konečně se světla rozsvítila. Cena mě sice zarazila a mel jsem obavy,ale pokud vydrží,tak jsem max.spokojen.

to vitut: Díky za čas i rady!
Ford Focus ST170

vitut
Člen klubu
Člen klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitut » 19.09.2016 21:53

Ty jo, a ja resim, ze nikdo nechce komplet vybavu do svetla za 1500 Kc ... :mrgreen:

Obrázek

Lupest
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lupest » 19.09.2016 22:17

Komplet za 1500Kč myslíš předřadník, startér, výbojku, parabolu, nivelaci a ostřiky a na obě světla?:D
To beru do zásoby:D

Ne, chápu, ale máme to od sebe docela kousek a pochopil jsem, že díly máš funkční, ale použité (možná jsem špatně pochopil). No a já hned narazil na inzerát nových za 1800Kč/kus a ještě kousek od baráku, tak bylo rozhodnuto. I když strach byl a doteď nevěřím, že za tu cenu to svítí a ještě se to tváří jako originál :D

Jinak si nemyslím, že to neudáš, on se někdo brzy najde. Navíc předřadník je univerzální a startér možná taky.
Jen ta cena...:D Našel jsem dva za podobnou cenu, ale jinak 2500Kč/použitý předřadník a dál to šlo nahoru.

Je to OT, ale kdyby se ti tam válela černá lišta na kufr (hatch), beru ji a pokud je nová a se světýlkama, tak i za těch 1500Kč :D
Ford Focus ST170

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 19.09.2016 23:10

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Odpovědět

Zpět na „Focus - karoserie 1998 - 2004“