Automatické rozsvícení osvětlení kufru
- Lopik@Trance
- Zkušený
Re: Automaticke rozsviceni osvetleni kufru
Pustil som sa do prerabky osvetlenia kufra na LED a dosiel som k problemu, ze akonahle sa napojim na kontakty ziarovecky co tam bola seriovo, tak napatie pre to osvetlenie klesne z 12V na 10,5V a LED pasik svieti velmi slabo, obcas nesvieti vobec, 1x svietil plnym vykonom. Ak skusim pripojit origo W5W ziarovecku, tak nesvieti a napatie klesne na 0V. Pred upravou na LED mi tiez casto seriova W5W ziarovecka nesvietila. Moze to byt ten kontakt v zamku ? Skusal ho niekto rozoberat ?
- Wizzy008
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Automaticke rozsviceni osvetleni kufru
Mě zámek v kufru zlobil, je v něm přepínač, který jednak dává info o zavřených dveřích a druhý kontakt spíná žárovku. Takže to, že palubka správně indikuje zavření kufrových dveří, ještě neznamená, že je přepínač OK - to byl můj případ. Dá se to rozebrat, ale je to mravenčí práce, doporučuju spíš celý zámek vyměnit (
ZaQik)

Wagooon (za kormidlem Whiskou Indisponovaný Zazimovaný Zdechlý Yetti)
Focus 1.6 Sigma 2008 kombi silver

Focus 1.6 Sigma 2008 kombi silver

- Lopik@Trance
- Zkušený
Re: Automatické rozsvícení osvětlení kufru
Tak som sa na ten zámok pozrel a problém je aj u mňa s tým spínačom. Konkrétne kontakty v ňom už budú "opalene" a prechod prúdu je naprd = preto mi sťahovalo napätie pod zaťažou. Keď som skúšal ten spínač ručne silnejšie zatlačiť, tak svetlo sa tiež už rozsvietilo podstatne silnejšie. Pomôže nalepiť na hlavičku toho spinaca niečo maličké, aby sa stláčal o kúsoček viac. Pripadne rozpytvat cele plastové puzdro zámku, zohnať nový spínač a vymeniť. Alebo cely nový zámok.