Tempomat
-
- Nováček
-
- Nováček
Re: Tempomat
Také jsem se pustil do dodělání tempomatu. Dle návodu jsem si udělal vlastní tlačítka, následně se vydal k Fordu na aktivování.
V prvním servisu se tvářili, že to umí, když se jim to nedařilo, radil jsem jim podle zde uvedeného návodu, ale stejně se nezdařilo. Po dlouhé době jsem se dostal do jiného Fordu, zde to bylo, že to takto snadno nejde, že musím mít modul a kabel.. za desetitisíce korun, ale přesto tedy, že to zkusí, když vím jak.
Narazil jsem bohužel na stejný problém jako poprvé - při pokusu o vstup do "položky otáček rychlosti" napíše "data error". Znamená to, že musím přehrát software v PCM nebo mi tempomat vůbec nepůjde?
Nastavení dalších dvou položek se myslím povedlo. Gem podle kódu by to umět měl.
Bude někdo ochotný v Praze a okolí mi tempomat zprovoznit?
V prvním servisu se tvářili, že to umí, když se jim to nedařilo, radil jsem jim podle zde uvedeného návodu, ale stejně se nezdařilo. Po dlouhé době jsem se dostal do jiného Fordu, zde to bylo, že to takto snadno nejde, že musím mít modul a kabel.. za desetitisíce korun, ale přesto tedy, že to zkusí, když vím jak.
Narazil jsem bohužel na stejný problém jako poprvé - při pokusu o vstup do "položky otáček rychlosti" napíše "data error". Znamená to, že musím přehrát software v PCM nebo mi tempomat vůbec nepůjde?
Nastavení dalších dvou položek se myslím povedlo. Gem podle kódu by to umět měl.
Bude někdo ochotný v Praze a okolí mi tempomat zprovoznit?
FF IV 2020 1.5 EcoBlue 88 kW
FF II 2010 1.6 TDCi 80kW (minulost)
Fiesta 1999 1.3 44kW
Fiesta 1999 1.3 44kW
- Adow
- Člen klubu
Servis ZaQik pomůže 

Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
- fotopetr
- Člen klubu
Známý problém. Zprovoznit to jde, jen v některém Fordu neví jak 
Jde to udělat ELMconfigem i IDSkou.

Jde to udělat ELMconfigem i IDSkou.
Ford Focus II Combi, 1,8TDCI, 85kW, r.v.2008
-
- Nováček
Díky ZaQikovi a celému tomuto fóru. Tempomat jede!
FF IV 2020 1.5 EcoBlue 88 kW
Fiesta 1999 1.3 44kW
Fiesta 1999 1.3 44kW
- maya
- Nováček
Má můj Focus II tempomat?
Ahoj,
před týdnem jsem si koupila v autobazaru Ford Focus II combi, rok výroby 2008. Je to mé první auto. Přiznám se, auto jsem vybírala hlavně podle vzhledu - na technický stav vozu jsem si s sebou brala automechanika. Auto je prý v pořádku. Já se s ním teď sžívám a postupně se snažím najít všechny jeho funkce. V popisu v autobazaru mi říkali, že auto má tempomat. Přiznám se, musela jsem si nejdřív najít, co to tempomat je (mé řízení do teď probíhalo v taťkově Fabii, která nic takového neměla). Nevím ale jak se ovládá a ani jestli to mé auto vlastně vůbec má. Hledala jsem na netu, jak má vlastně vypadat ovládání a nejsem si jistá...
Auto je stále v nabídce na internetu, je někdo schopen mi, třeba podle fotek, nebo podle nějakých dalších informací, říci, jestli to tempomat tedy vůbec má?
Moc děkuji a omlouvám se za tak, pro vás odborníky, asi hloupou otázku.
http://www.sauto.cz/osobni/detail/ford/ ... oFrom=list
Maya

před týdnem jsem si koupila v autobazaru Ford Focus II combi, rok výroby 2008. Je to mé první auto. Přiznám se, auto jsem vybírala hlavně podle vzhledu - na technický stav vozu jsem si s sebou brala automechanika. Auto je prý v pořádku. Já se s ním teď sžívám a postupně se snažím najít všechny jeho funkce. V popisu v autobazaru mi říkali, že auto má tempomat. Přiznám se, musela jsem si nejdřív najít, co to tempomat je (mé řízení do teď probíhalo v taťkově Fabii, která nic takového neměla). Nevím ale jak se ovládá a ani jestli to mé auto vlastně vůbec má. Hledala jsem na netu, jak má vlastně vypadat ovládání a nejsem si jistá...
Auto je stále v nabídce na internetu, je někdo schopen mi, třeba podle fotek, nebo podle nějakých dalších informací, říci, jestli to tempomat tedy vůbec má?
Moc děkuji a omlouvám se za tak, pro vás odborníky, asi hloupou otázku.
http://www.sauto.cz/osobni/detail/ford/ ... oFrom=list
Maya

- croc
- Pokročilý
Re: Má můj Focus II tempomat?
Ahoj, gratuluju k novému autu, bohužel tvůj focus tempomat nemá
- jack-3d
- Pokročilý
Zatím nemáš... ;o)
Doplním kolegu. Tempomat tam nemáš, jeho ovládání bývá na volantu, viz obrázek tady a ty máš volant "čistý". Každopádně spousta lidí zde si tempomat dodělávala, nebo nechávala dodělat.
Doplním kolegu. Tempomat tam nemáš, jeho ovládání bývá na volantu, viz obrázek tady a ty máš volant "čistý". Každopádně spousta lidí zde si tempomat dodělávala, nebo nechávala dodělat.
Je: Ford Mondeo Kombi MK4 1,6 118 kW
Byl: Ford Focus HB MK2 1,6 85kW
Byl: Ford Focus HB MK1 1,8 85kW
Byl: Ford Focus HB MK2 1,6 85kW
Byl: Ford Focus HB MK1 1,8 85kW
- maya
- Nováček
Děkuju, z auta mám velkou radost. Četla jsem, že je tempomat dobrá věc, ale když ho nemám, no tak nemám. Hlavně, že vím, na čem jsem... co jsem taky mohla od bazaru čekat, než že mi budou kecat v čem to jen půjde.croc píše:Ahoj, gratuluju k novému autu, bohužel tvůj focus tempomat nemá

Každopádně díky.

Maya
Naposledy upravil(a) maya dne 10.07.2016 19:09, celkem upraveno 1 x.
- maya
- Nováček
No, nevím, jestli to za to stojí. Nikdy jsem v autě, které by bylo vybaveno tempomatem nejela. Navíc mám trošku obavy, možná neopodstatněné, z jakéhokoliv "neautorizovaného" zásahu do vozidla.jack-3d píše:Zatím nemáš... ;o)

Ale děkuji za přesnější popis a fotku. Alespoň už vím, jak to má vypadat. Mimochodem, na můj volant by to stejně nešlo, ne? Mám třípaprskový a tys poslal fotku se čtyř. A nemusela by se taková změna pak zapisovat do TP? O autech nevím vůbec nic.

Maya
- croc
- Pokročilý
do TP se nic takového zapisovat nemusí,
Ano, máš pravdu, tvůj volant je 3 ramenný ten nikdy z výroby tempomant neměl, originál řešení neexistuje, pouze na 4 ramenný z fotky.
asi bych oželel tempomat, záleží jestli jezdíš na dlouhý trasy a využila bys ho
pak je nejlepší vyměnit za 4ramený volant s tempomatem z fotky 
Ano, máš pravdu, tvůj volant je 3 ramenný ten nikdy z výroby tempomant neměl, originál řešení neexistuje, pouze na 4 ramenný z fotky.

- maya
- Nováček
Moc děkuju! Dlouhé trasy nejezdím, proto jsem si i vybírala benzinový motor, ne diesel. S autem budu jezdit převážně trasy do 50 km, delší jen výjimečně.croc píše:do TP se nic takového zapisovat nemusí,
Tak to jsem ráda, že mi tam nakonec nechybí nic zase tak podstatného.

Ale když už se to tu zmínilo, že by to šlo kdyžtak dodělat? Jak časově a finančně náročné to zhruba je? Díky.
- Giggo
- Zkušený
čas i finance záleží na tom jakou zvolíš cestu.
Pro Tebe by byla nejlepší originál instalace výměnou volantu za 4 ramenný s tempomatem.
Takže to je hodinka práce na výměně volantu a aktivaci tempomatu.
Cenově kolem 1000-2000 za volant a pár korun někomu na pivo, kdo to aktivuje
Pro Tebe by byla nejlepší originál instalace výměnou volantu za 4 ramenný s tempomatem.
Takže to je hodinka práce na výměně volantu a aktivaci tempomatu.
Cenově kolem 1000-2000 za volant a pár korun někomu na pivo, kdo to aktivuje

Mondik IV. 2011 2.0 TDCi 120kW
dříve FoFo II. 2006 1.6 TDCi 80kW@106kW
dříve FoFo II. 2006 1.6 TDCi 80kW@106kW
- Adow
- Člen klubu
Za volant v tomto případě o něco víc, protože je potřeba vyměnit i airbag (jiná krytka)...
Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
- ScorpionSX
- Zkušený
Este moze byt problem ze by to ale nepodporoval GEM (maya: to je riadiaca jednotka elektroniky v interieri) a mohlo by byt potrebne vymenit aj ten. Nie nemozna situacia samozrejme, ale vidim podla vybavy na fotkach ze je auto docela "vo fullke", tak by mohlo byt tazsie najst vhodny GEM, ktory by mal vsetky doterajsie funkcie a este aj tempomat navyse.
Ale zase na druhej strane, kedze ma auto takuto plnu vybavu, tak je tam asi predpriprava aj na tempomat spravena, bolo by to ozaj divne keby nebola.
Ale na take kratke trasy je to podla mna zbytocna robota...radsej usetrit par penazi na nejaky pripadny servis a pod. (zimne disky + pneu napriklad)
Ale zase na druhej strane, kedze ma auto takuto plnu vybavu, tak je tam asi predpriprava aj na tempomat spravena, bolo by to ozaj divne keby nebola.
Ale na take kratke trasy je to podla mna zbytocna robota...radsej usetrit par penazi na nejaky pripadny servis a pod. (zimne disky + pneu napriklad)