Ahoj,
mám FoFo, benzín 1,6 r.v.2000. Včera mi při jízdě nešel vyšlápnout spojkový pedál - zaseknul se a poté se kousek propadnul s "plastovým" cvaknutím/chroupnutím po druhém došlápnutí. Myslel jsem, že je pod pedálem nahrnutý koberec, popotáhnul jsem jej zpět a pedál asi 10x prošlápnul a byl v pohodě.. Ale tím to není. Po dalším kilometru jízdy se to opakovalo. Na pedálu je nějaký plastový bílý pístek, nevím jestli to může způsobovat on? Můžete někdo poradit? Díky.
Prokluz spojky při pomalém rozjezdu + cena za opravu?
-
- Nováček
Prokluz spojky při pomalém rozjezdu + cena za opravu?
Ahoj,
při pomalém rozjezdu cítím prokluz/proskakování spojky u FoFo r.v.2000, benzín 1,6. Mám najeto 198 tis. ale auto bylo na 99% stočeno při nákupu od dovozce. Předpokládám, už spojku v háji. Tušíte někdo cenu za opravu popřípadě repas?
Zároveň mi občas nejde zařadit zpátečka.Nezapadne tam a jsem někde mezi neutrálem a zpátečkou (auto nejede). Může to být taktéž nějakým vyladěním, nebo opotřebením spojky?
Díky za rady.
při pomalém rozjezdu cítím prokluz/proskakování spojky u FoFo r.v.2000, benzín 1,6. Mám najeto 198 tis. ale auto bylo na 99% stočeno při nákupu od dovozce. Předpokládám, už spojku v háji. Tušíte někdo cenu za opravu popřípadě repas?
Zároveň mi občas nejde zařadit zpátečka.Nezapadne tam a jsem někde mezi neutrálem a zpátečkou (auto nejede). Může to být taktéž nějakým vyladěním, nebo opotřebením spojky?
Díky za rady.

- ZaQik
- Admin
Re: Prokluz spojky při pomalém rozjezdu + cena za opravu?
typicky spatny zacatek na foru - zalozeni dvou vlaken (sloucil jsem to jednoho) na skoro stejne tema ve spatne sekci (presunul jsem) ... a pritom stacilo precist http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 67&t=20008 a pripadne tam se poptat
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.