PTC heater
-
- Nováček
Re: PTC heater
Jak je to přesně ovládané nevím.Montovalo se to do jedničkových 1,8ček.
pokračování: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 3#p1079443
pokračování: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 3#p1079443
Naposledy upravil(a) pepannn dne 15.01.2016 22:56, celkem upraveno 2 x.
Focus II combi 1,6 TDCI 66 kw, 2009
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ale ja mam 2010 po FL a 1,6TDCi 80kW 

- lucky.jack
- Test driver
Tohle nepatří do tohoto vlákna! Řešte to prosímv aadekvátní vlákna. Díky.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- thc144
- Nováček
Ahoj uz druhej den sem v aute neco citil dnes rano hodne tak sem zastavil a videl jak od mista kde sem montoval heatr stoupa dym ohorela nula (10mm2 pruzez) bohuzel mi prodejce tvrdil ze bi to melo ten odber vklidu vydrzet me se to nezdalo hned kdyz mi ten drat daval ja si vsimnul ze je jen pomedenej
je zajimave ze to odskakala 0 a ne +. takze pro vsechny pomedeny nebrat!!

je zajimave ze to odskakala 0 a ne +. takze pro vsechny pomedeny nebrat!!
- Ondrej1
- Junior
Já jsem ho kupoval v K&V Elektro v Hostivaři, zajeď si tam.
http://ebc.kvelektro.cz/elektromaterial ... -cerna-cya
http://ebc.kvelektro.cz/elektromaterial ... -cerna-cya
- thc144
- Nováček
ted uz pojedu sem http://www.gme.cz/ mam to kousek obrovska prodejna! puvodni kabelaz sem kupoval v letnanech pritom sem nekupoval levnej kabel zaplatil jsem cca 200 za 3m +2 ocka+4piny 

-
- Nováček
Ahoj chtěl bych se vás zeptat jak jste procpaly kabel pruchodkou mezi interierem a motorem zkoušel jsem to a je to dost na fest
Mám rozebraný i stěrače a plast kolem okna od motoru abych se tam dostal ale nedávám to 

- Mufin01
- Test driver
Já tam měl už nachystaný 0,75mm2 drát na zapojení alarmu, takže jsem ho jakýmsi způsobem přichytnul k tomu silnýmu a pak jsme tahal, jak dědeček řepu. Ten tenký jsme tam původně nacpal tím způsobem, že jsem udělal do průchodky díru velkým šroubovákem, dírou jsem prostrčil peán, tím jsme chytil špagát a protáhnul. Na špagát jsem pak navázal tenký drát a protáhnul zpět. Je to strašná rasovina, ta guma průchodky má snad centimetr. Žádné plasty jsem kromě příhrádky spolujezdce demontovat nemusel.
-
- Nováček
Já odmotal izolacku z obou stran aby byla pruchozi ale kabel jsem dostal tak tři centimetry dozadu víc to prostě nešlo
nechce se mi právě vrtat díra někde vedle
ale asi to jinak nepujde jak tak koukám 

- Giggo
- Zkušený
Rasovinou sem to protáhl více méně postupy co píší kolegové po půl hodině páčení se povedlo 
Teď sem tudma ale potřeboval procpat ovládání mlhovek/denního svícení a tak jsem si do průchodky vyrobil normálně další malinkou díru, tu pak zasilikonoval atd. a vše je v pohodě.

Teď sem tudma ale potřeboval procpat ovládání mlhovek/denního svícení a tak jsem si do průchodky vyrobil normálně další malinkou díru, tu pak zasilikonoval atd. a vše je v pohodě.
Mondik IV. 2011 2.0 TDCi 120kW
dříve FoFo II. 2006 1.6 TDCi 80kW@106kW
dříve FoFo II. 2006 1.6 TDCi 80kW@106kW
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Chcem sa spýtať, či sa tu už stým niekto stretol.
Mám namontované PTC na FFII po FL, FW 9M51-12A650-BH a fungovalo mi to tak že pokial bežalo PTC, tak mi nešla tepla voda z motora do kúrenia, a motor sa mi po cc 3km zahrial na prevádzkovú teplotu, potom vyplo PTC a už kurilo od motora.
Lenže neviem prečo, ale ked som cez ELMConfig nastavil zobrazovanie ukazovateľa v % na displayi, tak mi to prestalo takto fungovať, a už mi ide voda z motora stale cez kurenie a teraz ani po 60km nemam prevadzkovu teplotu, lebo to kurenie stiha ochladzovať v mrazoch.
Termostat motora je OK, ked vypnem kurenie tak teplota hned ide na prevadzkovu teplotu a drzi pekne.
Nestretol sa stým niekto? prípadne nemohlo to byť tým že som tam nahral FW zo stranky civill.ru?
Mám namontované PTC na FFII po FL, FW 9M51-12A650-BH a fungovalo mi to tak že pokial bežalo PTC, tak mi nešla tepla voda z motora do kúrenia, a motor sa mi po cc 3km zahrial na prevádzkovú teplotu, potom vyplo PTC a už kurilo od motora.
Lenže neviem prečo, ale ked som cez ELMConfig nastavil zobrazovanie ukazovateľa v % na displayi, tak mi to prestalo takto fungovať, a už mi ide voda z motora stale cez kurenie a teraz ani po 60km nemam prevadzkovu teplotu, lebo to kurenie stiha ochladzovať v mrazoch.
Termostat motora je OK, ked vypnem kurenie tak teplota hned ide na prevadzkovu teplotu a drzi pekne.
Nestretol sa stým niekto? prípadne nemohlo to byť tým že som tam nahral FW zo stranky civill.ru?

- ZaQik
- Admin
PTC je pomocny el. ohrivac, takze teplo z motoru jde VZDY pres kabinu, pokud je "pozadavek" na jeji vyhrati
to, ze to predtim fungovalo jinak, je jen Tvuj dojem (treba ted jsou o dost nizsi venkovni teploty nez driv)
to, ze to predtim fungovalo jinak, je jen Tvuj dojem (treba ted jsou o dost nizsi venkovni teploty nez driv)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Urcite to neni len moj dojem, bud to bola len chyba v ukazovateli teploty, alebo tam bola nejaka modifikacia FW.
Teraz ked som to skusal s vypnutym kurenim tak sa mi auto zohrialo po takej istej trase cca 3km na prevadzkovu teplotu, so zapnutym kurenim sa ani rucicka nepohne.
Predtym kurenie (PTC) hrialo, siel po chvilke vlazny vzduch, ale motor sa mi zohrial po 3km a potom uz vyplo PTC a kurilo z motora.

Teraz ked som to skusal s vypnutym kurenim tak sa mi auto zohrialo po takej istej trase cca 3km na prevadzkovu teplotu, so zapnutym kurenim sa ani rucicka nepohne.
Predtym kurenie (PTC) hrialo, siel po chvilke vlazny vzduch, ale motor sa mi zohrial po 3km a potom uz vyplo PTC a kurilo z motora.

- fotopetr
- Člen klubu
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
S budikmi som nerobil nic len cez elm zapol sig. Na display ptc. A nezobrazovalo mi akt. Spotrebu a cas tak to som zapol.