Zdravim,
AFS (+HID xenon sadu) mam na mojom ST tiež a správajú sa veľmi podobne ako popisuješ. Takže by som sa ničoho nebál. Do prava "zatáčajú" výrazne viac ako doľava (iba tak aby neoslňovali protiidúce vozidlá). Bude to pravdepodobne ochrana pred tým (stačí sa postaviť oproti nejakej stene a pekne vidíš ako a pod akou krivkou svetlá svietia). Pri jazde (vacsej rýchlosti) mám však pocit akoby zatáčali doľava o niečo viac. Inak sa tiež po štarte same nastavia.
Takže be cool, máš ich v poriadku.
Ak by som ti mohol poradiť daj si pozor, alebo poradiť týmito 3 vecami:
1. AFS svetlá by som dával na tvojom mieste výhradne nastavovať vo Ford servise prostredníctvom počítača. Skúšal som to už aj v bežnom servise kde používali tie aretačné skrutky (alebo keru mariu). Ale vždy mi po určitom čase začali klesať.
2. V prípade, že sa rozhodneš nechať do šošoviek zabudovať HID sadu (4300 alebo 6000K) podobne ako ja. Nemaj žiadny strach. Nehovorím že to automatické nastavovanie funguje na 100% rovnako ako u bežných xenonov, ale na STK ani pri častých kontrolách policajnými hliadkami (holt ST...) mi na to nikdy nikto nič nepovedal.. Sám si myslím, že by nikto nečakal, že tie zatáčacie xenony sú vlastne originál iba H7. Ostreky tiež nikto nerieši..
3. V prípade, že by si tak urobil a máš na aute nastavené automatické zapínanie svetiel (t.j. cez den svietia iba xenony bez zadnych svetiel, parkovaciek a SPZ, v noci všetko) nerob viac tak nakolko trafa z HID sady maju o nieco vyssi odber a rozhadzuje to nejakym sposobom automatiku, ktora sposobuje ze ti svetlomety zacnu škulavieť, t.j. normálne mi začali svietiť do kríža

Preto uz skoro 2 roky jazdim so svetlami cisto ON alebo 0.
Vela stastia

Myslím že sme chytili dobre. AFS majú o niečo vačšie šošovky ako bežne xenony a ak zainvsetuješ do kvalitnejších HIDiek, budú svietiť dokonca o niečo lepšie

ako originál...