zajimavá fakta o SYNC 1.0 a SYNC 1.1 with Applink
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
zajimavá fakta o SYNC 1.0 a SYNC 1.1 with Applink
S ohledem na to že jsem dost času strávil řešením otázek ohledně systému SYNC pro FF3, sděluji výsledky svých zjištění, z informací zaslaných od německého zastoupení a nalezené informace na internetu
* obecně existují varianty hlasového ovládání Sound & Connect , SYNC 1.0 a SYNC 1.1 Applink
* zatímco u varianty první je možno hlasem ovládat i klimatizaci nebo navigaci, jakmile máte v autě SYNC, nahrazuje to původní hlasové ovládání a přicházíte tak zrovna o možnost ovládat klimatizaci nebo navigaci, jiné možnosti naopak získáváte (např. široké možnosti ovládání Audio přehrávání z USB)
* pokud máte v evropském autě verzi SYNC 1.1 Applink (od roku výroby 2014) pak už údajně o fce klasického hlasového ovládání nepřicházíte a funguje obojí současně
* v amerických verzích Ford mají uživatelé možnost aktualizovat starý SYNC na variantu SYNC Applink softwarovým způsobem a dokonce i sami skrze USB (ke stažení online https://support.ford.com/tools/account/sync-software), dle sdělení německého i českého zastoupení toto u EU verzí není možné a prý nikdy nebude (zřejmě zcela jiný HW modul)
* dále jsem dotazoval na co je v menu SYNC 1.0 volba v nastavení "SYNC-Apps" a odpověď k tomu je "the mentioned menu item “SYNC-Apps” is without any function under SYNC 1.0"
* obecně existují varianty hlasového ovládání Sound & Connect , SYNC 1.0 a SYNC 1.1 Applink
* zatímco u varianty první je možno hlasem ovládat i klimatizaci nebo navigaci, jakmile máte v autě SYNC, nahrazuje to původní hlasové ovládání a přicházíte tak zrovna o možnost ovládat klimatizaci nebo navigaci, jiné možnosti naopak získáváte (např. široké možnosti ovládání Audio přehrávání z USB)
* pokud máte v evropském autě verzi SYNC 1.1 Applink (od roku výroby 2014) pak už údajně o fce klasického hlasového ovládání nepřicházíte a funguje obojí současně
* v amerických verzích Ford mají uživatelé možnost aktualizovat starý SYNC na variantu SYNC Applink softwarovým způsobem a dokonce i sami skrze USB (ke stažení online https://support.ford.com/tools/account/sync-software), dle sdělení německého i českého zastoupení toto u EU verzí není možné a prý nikdy nebude (zřejmě zcela jiný HW modul)
* dále jsem dotazoval na co je v menu SYNC 1.0 volba v nastavení "SYNC-Apps" a odpověď k tomu je "the mentioned menu item “SYNC-Apps” is without any function under SYNC 1.0"
- MilanJe
- Nováček
Re: zajimavá fakta o SYNC 1.0 a SYNC 1.1 with Applink
Já mám rádio s MFD navigací a vozidlo s hlasovým ovládáním a bluetooth modulem handsfree. Zakoupil jsem jiné rádio s MFD navigací a je to z vozu 2014 a má SYNC. Po namontování do auta rádio jde, ale nejde ani volba TELEFON ani volba AUX, takže jsem namontoval zpět původní rádio. Myslíš, že se musí něco přepojit, aby SYNC fungoval? Rádio mám v češtině a po namontování jiného rádia šlo nové rádio také v češtině. To by fungovalo i SYNC v češtině? To by bylo super. Zřejmě musím změnit v nastavení konfigurace vozidla menu 157 Bluetooth handsfree z BT/VC Phone Interface + USB Conection na SYNC G1 BT-phone BT-audio??????
Ford Focus III Combi 1,6TDCi 85kW Moondust Silver (Metallic)
- Anduril
- Test driver
A mas v aute Sync modul? Pze jestli ne, tak budes mit chyby a stejne ti nic nepujde.
Sync se nerovna BT/VC .. je to uplne jiny modul, ktery myslim nahrazuje klasicky BT modul.
Jinak pokud Sync modul mas, je treba zmenit ten parametr.
Sync se nerovna BT/VC .. je to uplne jiny modul, ktery myslim nahrazuje klasicky BT modul.
Jinak pokud Sync modul mas, je treba zmenit ten parametr.
- MilanJe
- Nováček
No to nemám. Jen jsem to zkusil přehodit, když jsem zjistil, že to jde a není to blokováno žádným pinem. Nevíš jak vypadá ten sync modul. Zkusil bych napsat tomu od koho jsem to kupil, jestli to někde nemá (cislo nebo štítek¨).
Díky.
Díky.
- Anduril
- Test driver
Pak ale taky budes potrebovat jine kabely, je to zapojeno jinak, nez BT/VC.
Jak to vypada, to nevim, zkus pohledat na googlu.
Nicmene, rekl bych, ze neni moc o co stat... nekteri maji problem napr. s prehravanim hudby z USB.
Umi to sice tridit mp3ky podle ID3 tagu (podle alba, podle umelce atd.), ale dela to obcas problemy.
Navic Sync neumi hlasove ovladani klimatizace a takovych tech fci, jako BT/VC, umi jen telefon a prehravani.
Jedina zajimava vec na tom celem je to nouzove volani v pripade nehody.
--
Nove radio, resp. telefon a aux, bez Syncu nefunguje, pze Sync nahradil BT/VC, takze firmware radia pak s BT/VC nepracuje.
Jak to vypada, to nevim, zkus pohledat na googlu.
Nicmene, rekl bych, ze neni moc o co stat... nekteri maji problem napr. s prehravanim hudby z USB.
Umi to sice tridit mp3ky podle ID3 tagu (podle alba, podle umelce atd.), ale dela to obcas problemy.
Navic Sync neumi hlasove ovladani klimatizace a takovych tech fci, jako BT/VC, umi jen telefon a prehravani.
Jedina zajimava vec na tom celem je to nouzove volani v pripade nehody.
--
Nove radio, resp. telefon a aux, bez Syncu nefunguje, pze Sync nahradil BT/VC, takze firmware radia pak s BT/VC nepracuje.
Naposledy upravil(a) Anduril dne 02.02.2015 20:32, celkem upraveno 1 x.
- ZaQik
- Admin
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by se to přeci jen nějak podařilo rozběhat, "česky" to nefunguje a kdo ví zda někdy bude. Volby jako Angličtina, Němčina a další jsou funkční. Akorát pozor, pokud chceš např. Angličtinu, je třeba
1/ přepnout celé nastavení jazyka auta na English (na palubním počítači), tím dojde k načtení Angličtiny pro SYNC
2/ pak přepnout jazyk zpět na Česky, SYNC nebude mít žádná data k načtení a ponechá tam to co bylo poslední.
1/ přepnout celé nastavení jazyka auta na English (na palubním počítači), tím dojde k načtení Angličtiny pro SYNC
2/ pak přepnout jazyk zpět na Česky, SYNC nebude mít žádná data k načtení a ponechá tam to co bylo poslední.
- MilanJe
- Nováček
Díky všem za informace. Nechám to tak jak to je, takže původní rádio. Funguje dobře a další náklady nepřinesou zas tak lepší komfort. Pokusím se alespoň aktivovat parkovací kameru na video vstupu navigace.
- Anduril
- Test driver
Na kameru potrebujes original zapojeni kamery - tzn. ridici jednotku pro kameru, kameru a dost kabelaze. Jen zastrcit kabel s kamerou do vstupu displeje nestaci. Je to chraneno. Pry existuje nejaky upraveny firmware displeje, ktery to umozni, ale nevidel jsem. Nicmene pak zrejme neuvidis v obrazu kamery parkovaci senzory, to mimo jine zabezpecuje ta ridici jednotka kamery.
na foru je tu navod na original kameru v Mondeu MK4 po FL, tam to je stejne.
na foru je tu navod na original kameru v Mondeu MK4 po FL, tam to je stejne.
- ZaQik
- Admin
zajimalo by me, jestli nekdo pouzivate SYNC 1 i k necemu jineho, nez, co "vymyslel" ford:
- telefonovani
- hlasove ovladani telefonu (a castecne i auta)
- prehravani hudby z AUX+USB a pres BT z telefonu
- cteni SMS pres BT z telefonu (ktere to podporuji)
- emergency call
pouzivate nekdo applink?
(napr. http://www.ford.de/Rund-um-den-Service/ ... pp-Katalog#/)
- telefonovani
- hlasove ovladani telefonu (a castecne i auta)
- prehravani hudby z AUX+USB a pres BT z telefonu
- cteni SMS pres BT z telefonu (ktere to podporuji)
- emergency call
pouzivate nekdo applink?
(napr. http://www.ford.de/Rund-um-den-Service/ ... pp-Katalog#/)
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Applink jsem s nadšením chtěl používat.., po té co jsem se seznamoval s autem a zjišťoval co to tam vlastně je a následně si přečetl na US stránkách Fordu, že všem kdo měli starý SYNC (bez fce Applink) si mohou zdarma sami nahrát aktualizaci přes USB a vyrobit si z toho verzi s Applink.
Jako největší očekávání jsem měl z možné spolupráce s navigací, že bych mohl přes nějakou App sdělovat vestavěné navigaci kam chci jet. Naopak myšlenka že si budu v autě přes mobilní data přehrávat Spotify online je nesmysl.
Žel pro několikaměsíčním výzkumu jsem došel k zatím stále platnému závěru, že modul co je v EU autech je úplně něco jiného než v US autech. Do roku 2014 tam dávali modul SYNC 1.0 a pak začali dávat SYNC 1.1, který jako jediný teprve prý umí Applink.
Jako největší očekávání jsem měl z možné spolupráce s navigací, že bych mohl přes nějakou App sdělovat vestavěné navigaci kam chci jet. Naopak myšlenka že si budu v autě přes mobilní data přehrávat Spotify online je nesmysl.
Žel pro několikaměsíčním výzkumu jsem došel k zatím stále platnému závěru, že modul co je v EU autech je úplně něco jiného než v US autech. Do roku 2014 tam dávali modul SYNC 1.0 a pak začali dávat SYNC 1.1, který jako jediný teprve prý umí Applink.
- Meldo
- Nováček
Applink som zatial skusal len s aplikaciou spotify.. a funguje to..(mam telefon blackberry Q10) sice sem tam to ma problem ale to moze byt prave netradicnym telefonom.
inak zatial je ten applink nic moc kedze podporovanych je asi len 5 aplikaci...
inak zatial je ten applink nic moc kedze podporovanych je asi len 5 aplikaci...
Ford Focus III FL 1.0 ecoboost 125k Titanium Deep Impact Blue STline packet
Rodinny Ford Focus I FL1.8 TDCI 74 kW r.v. 2004 Hatchback Viva
Rodinny Ford Focus I FL1.8 TDCI 74 kW r.v. 2004 Hatchback Viva
- Anduril
- Test driver
A vic uz jich asi nebude, kdyz s tim Ford skoncil (s Microsoftem)
- ZaQik
- Admin
spotify je zase "jen" hudba
uvazoval jsem o tom, pouzit displej radia jako zobrazovac displeje telefonu a ovladani pres klavesnici radia na navigaci, hrani her, psani SMS (vse pri stani v kolone )
uvazoval jsem o tom, pouzit displej radia jako zobrazovac displeje telefonu a ovladani pres klavesnici radia na navigaci, hrani her, psani SMS (vse pri stani v kolone )
- pavek1
- Nováček
Ahoj Borci...taky mám v autě SYNC1.1 a chtěl bych ho nějak využít ne jenom na mobil....je někde nějaky soupis co vše s ním můžu ovládat v autě a jaké aplikace se tam můžou naistalovat? Nikde nemůžu nic moc najít a chci se zeptat jakse to vůbec dělá..? Tu aplikaci tam musím asi naistalovat že..? jde tam nahrát nějaká navigační aplikace která by spolupracovala přes mobil a ona by se jenom ukazovala na te obrazovece v autě? nebo jde nějak ta obrazovka propojit s mobilem...aby ukazovala filmy nebo tak? Pokud můžete napište mi prosím jaké aplikace ten sync podporuje a kde si je můžu stáhnout a naistalovat. moc díky...jinak mám verzi 5.11 není už novější...?
Ford Grand C-Max 1.5 TDCi 88kw r.v.12/ 2018 Titanium