výhodné tipy na nákup zimních pneu
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- misakxt
- Junior
lm 20
já mám LM-20tky na předku a jsou OK.vzadu mám Kleberky a ty na suchu moc neseděj.působěj celkově mekčim dojmem ale že by líp seděli na sněhu než LM-20 se mi nezdá.myslim si že neni ani technicky možný vyrobit levnou dobrou gumu.Matador má novej levnej zimák MP59.já tu stlačenou slovenskou gumu moc nemusim ale tohle by moch bejt dobrej nákup.
Focus 1.6 74kW 3dv silver Trend od 7.1.2008
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
- akttak
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Kleberky byly taky ve hře, pak Barum Polaris (ty ale testy moc nechválej), ovšem nejdřív jsme si chtěli nechat dát poradit, Matador taky nemusí bejt nejhorší, asi ještě zkusíme skouknout nějaký testy gum, jinak my máme 1.8 s max. 198 km, takže pro nás je aktuální parametr H
FoFo combi, 1,8 Zetec 16V rv. 2004
- misakxt
- Junior
V,H,T????
myslim je je vcelku zbytečný tady řešit jestli do 190 nebo do 210km/h..vůbec bych to neřešil..kdo z nás jezdí v zimě maximálkou(nebo i v létě)já jsem to zkoušel tak dvakrát na dálnici a to je tak vše.při normálnim ježděnim si vystačíš s rychlostí do 160km/h protože stejně než se to rozhoupe na víc trvá už dost dlouho.nehorázně to tam teče a při stavu našich silnic je to i nebezpečný.tim chci říct ze připlácet někdy i 200kč na gumu neni moc rozumný.to si radší koupim brigdestona do 190 než barumku do 210(jenom příklad)...
Focus 1.6 74kW 3dv silver Trend od 7.1.2008
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: V,H,T????
no tady byl spíš strach z toho, že podle nějaký vyhášky musí odpovídat rychlostní index pneumatik maximální rychlosti vozu, tzn. že když má 1.8 16V motor maximálku 195km/h a pneumatika s T je max. do 190km/h, tak je to v rozporu a měl bys mít min. index H do 210km/h.misakxt píše:myslim je je vcelku zbytečný tady řešit jestli do 190 nebo do 210km/h..vůbec bych to neřešil..kdo z nás jezdí v zimě maximálkou(nebo i v létě)já jsem to zkoušel tak dvakrát na dálnici a to je tak vše.při normálnim ježděnim si vystačíš s rychlostí do 160km/h protože stejně než se to rozhoupe na víc trvá už dost dlouho.nehorázně to tam teče a při stavu našich silnic je to i nebezpečný.tim chci říct ze připlácet někdy i 200kč na gumu neni moc rozumný.to si radší koupim brigdestona do 190 než barumku do 210(jenom příklad)...
Ty to řešit nemusíš, páč 1.6 16V má maximálku tuším 185km/h.
Jinak je jasný, že málokdo na zimákách pojede rychlostí 195 km/h.

Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004
- kasi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
já budu kupovat letos prvně nový 185/65 R14 82H a to pneu kléber
http://www.pneunet.cz/index.php?sekce=p ... &ID=3378&m
co vy na to
http://www.pneunet.cz/index.php?sekce=p ... &ID=3378&m
co vy na to

je Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI r.v.00,Sedan,Pacific Green Metallic,Ghia
byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia

- martinsk
- Pokročilý
Takže nakoniec som kúpil zn Fulda kristall montero 2 cez internet - firma GoodTyres s.r.o. http://www.zetpneu.sk/p7549-fulda-kristall-montero-2/
dodržali garanciu najnižšej ceny, kúpil som ich za 1.600,-Sk/ks.
dodržali garanciu najnižšej ceny, kúpil som ich za 1.600,-Sk/ks.
- Blekota
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- kasi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to blekota.taky si myslím že je to dobrá volba 

je Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI r.v.00,Sedan,Pacific Green Metallic,Ghia

- Hipo
- Nováček
Měl jsem Kleber Krisalp 3 (nějaké 175) a na sněhu nebyl nejmenší problém. Když jsem kupoval nové zimáky na předchozí auto 185/60 R14 tak jsem šáhl po Krisalp HP. Zaběr na česrtvě vypluhované silnici OK, na uježděném sněhu a rozsolené kaši nic moc, ale dalo se. Do zatáček na sněhu moc nedrželi, výdrž gumy mě přišla dobrá, ale jelikož moc nenajezdím tak jsem to neřešil. Na suchu a mokru OK, ale to snad všechny? Cena sice lákavá ale na první zimu s FoFo jsem raději koupil Bridgestone LM 20 195/60 R15 za 1649 Kč/ks. Tak jsem zvědav jak obstojí.
- karol3333
- Nováček
Plne souhlasim. Na leto jsem menil z barumek na Micheliny a nesrovnatelne co se tyce jizdnich vlastnosti. Od te doby uz asi budu zustavat jen u Michelinu. Na zimu sem si nasel na http://www.osobnipneu.cz Alpin A2. Je to sice starsi dezen ale zase ta cena. Jen maji dva kusy. Nevite nekde o dalsich dvou za podobnou cenu? Anebo je vhodne dat na jednu osu A2 a na druhou A3?Ahmed píše:Ja pujdu jedine do Michelin Alpin A3 i za ty prachy. Muj nazor je, ze na urcitych mistech se nevyplati setrit a vetsinou ten cenovy rozdil jde hodne poznat na kvalite. Spis bych rekl, ze hlavne na zimu dobre gumy a v lete to je jedno na cem klouzes po cestach. Nevim, jestli bych sel do hucicich polarisu, ktere klouzou jak maslo a sjedou se za dve sezony.
Mel jsem letni Micheliny a po 20000km ubyly cca 2mm vzorku, takze 50k bych najel bez problemu, pak jsou barumy a podobne, ktere po 25k muzes vyhodit, nemluve o pevnosti kostry pneu, atd. Kdyz mluvime o tech zimnich, tak pan Michelin tvrdi, ze vydrzi o jednu zimu dele, nez konkurence.
Ale je to jenom muj nazor.
- Ahmed
- Test driver
podivej se na http://www.pneunet.cz, jestli je tam nahodou nemaji taky, vetsinou kdyz nejsou skladem, tak objednavaji vsechny a zatim jsem tam vzdycky potkal nejlepsi ceny.karol3333 píše:Plne souhlasim. Na leto jsem menil z barumek na Micheliny a nesrovnatelne co se tyce jizdnich vlastnosti. Od te doby uz asi budu zustavat jen u Michelinu. Na zimu sem si nasel na http://www.osobnipneu.cz Alpin A2. Je to sice starsi dezen ale zase ta cena. Jen maji dva kusy. Nevite nekde o dalsich dvou za podobnou cenu? Anebo je vhodne dat na jednu osu A2 a na druhou A3?Ahmed píše:Ja pujdu jedine do Michelin Alpin A3 i za ty prachy. Muj nazor je, ze na urcitych mistech se nevyplati setrit a vetsinou ten cenovy rozdil jde hodne poznat na kvalite. Spis bych rekl, ze hlavne na zimu dobre gumy a v lete to je jedno na cem klouzes po cestach. Nevim, jestli bych sel do hucicich polarisu, ktere klouzou jak maslo a sjedou se za dve sezony.
Mel jsem letni Micheliny a po 20000km ubyly cca 2mm vzorku, takze 50k bych najel bez problemu, pak jsou barumy a podobne, ktere po 25k muzes vyhodit, nemluve o pevnosti kostry pneu, atd. Kdyz mluvime o tech zimnich, tak pan Michelin tvrdi, ze vydrzi o jednu zimu dele, nez konkurence.
Ale je to jenom muj nazor.
- Maca
- Nováček
- Kontaktovat uživatele: