dobrý deň,
Mam taký problém že pri jazde mi stiahlo diaľkové svetla keď mi klesli otacki na minimum(volnobech).
Som začal merať že kde môže bit chyba. a nameral som 14,60-14,70 napätie na baterke pri studenom motore.a toto napätie sa mi zdá veľké čí nie ?
Keď som zapol diaľkové a dal som motor do obrato tak a pustil tak mi napätie kleslo pod 13,5 a potom zas vybehlo. skúšal som merať aj pri starete a bolo tam 10v cca(zo zapnutými stretavackami).
Baterka ma tri roky cca a je to 74ah. Auto je ford focus 99, 1.8tddi.
Chcem sa spitá čí je vadni alternátor alebo baterka alebo už obidvoje???
alternator alebo baterka
- 007_bulo
- Nováček
-
- Junior
Re: alternator alebo baterka
To napatie pri dobijani je celkom ok.
Skontroluj poriadne pripojenie baterky a alternatora, to byva casto hrdzave a zaoxidovane a robi to problemy.
Skontroluj poriadne pripojenie baterky a alternatora, to byva casto hrdzave a zaoxidovane a robi to problemy.
Ford Focus III hatchback 1,6 ecoboost 110kw
- 007_bulo
- Nováček
a nemôžu bit tieto veci spôsobené ložiskami alternátora ????
dneska som vybral baterku dal nabiť a medzi tím som prečistil kontakty, dám baterku nazad a naštartujem a to pískanie čo mi píska dačo na remeni sa odost stíšilo.
dneska som vybral baterku dal nabiť a medzi tím som prečistil kontakty, dám baterku nazad a naštartujem a to pískanie čo mi píska dačo na remeni sa odost stíšilo.
-
- Nováček
Zdravím mám ten samej problém, za den se vybije baterka a pokud nastartuju píská chvíli altík a v nižších otáčkách pozhasínají světla nebo poblikávají, pokud není v otáčkách. Vyřešil to někdo ?