Extra nafta a aditiva - zkušenosti, testy
- vitacz
- Zkušený
Re: extra nafta,aditiva,co vy na to?skusenosti, testy
No nevim, mě se teda taky vylil a zas takové hrůza to nebyla. Tak jako cítit to trochu bylo, ale žádná panika. VIF je prostě best, ale je pravda, že jsem poslední půl rok nedával. Kupuju Vervu to mi přijde, že to Fofíkovi chutná nejvíc.
- Slid
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Asi se ti nevylil zimni vif, protoze ja teda paniku zazil
Mondeo, 2.0 TDCi 85kW, combi, r.v. 12/2006, EURO 4 + DPF, Futura X, Webasto
- x.line
- Pokročilý
Tak jsem včera koupil zimní vif. Nalil jsem 4 odměrky a plnou. Zatím nepozoruji žádnou změnu. Tedy až na jednu. při posledních cca 5i nastavování (teplých) se mi stalo, že auto nechtělo chytit. Respektive motor se musel protocit xkrat víc. Jinak chytá na první otočení. Je to jednodenní zkušenost......
Ford Mondeo MK IV 2.0 TDCi Titanium X
Ford Mondeo MK5 2.0 TDCi Vignale
-
- Test driver
Ano, to je i na jejich stránkách.Slid píše:No tim se vlastne dostavame uplne na zacatek.
Cela super premiova nafta Verva je vlastne bezna nafta od Benziny obohacena o aditiva.
Bohužel nemám odkaz, ale cetanového čísla 60 měli dosáhnout tím, že kromě aditiv míchali klasickou naftu se syntetickou naftou. Vyráběnou jiným způsobem než HVO od OMV.
Prosím o odkaz na toto měření, zajímám se o to.Na brzde nameren vykon rozdilu mrtveho kone
Která pumpa/obsluha to udělala?Dotoho kdyz se prida Cesky provozni spolecnosti Benzina, tak pak chapu, proc auto ma misto nafty kasi v nevyhrejvanem filtru pri -17 stupni, kdyz vlastne tankuje Vervu.
Ať VIF přidáš v doporučením množství nebo tam naleješ celou pixlu - nedosáhneš zvýšení cetanového číslo o víc, jak 4 jednotky. Takže podle toho, jakou naftu natankuješ, tak se dostaneš na cca 55-57 cetanů. Verva má celoročně 60.A jsme zase na zacatku, neni jistejsi brat u pump kde je vysoka vytoc, maji pecete kvality a ja sam si ji obohatim o aditiva VIF. Ikdyz argument muze byt, je v plechovce VIF to same jako na etikete
A proč ten hon za zvýšením cetanového čísla? Co třeba použít google?
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- Nonid
- Člen klubu
Chvili trva, nez si na to jednotka zvyknex.line píše:Tak jsem včera koupil zimní vif. Nalil jsem 4 odměrky a plnou. Zatím nepozoruji žádnou změnu. Tedy až na jednu. při posledních cca 5i nastavování (teplých) se mi stalo, že auto nechtělo chytit. Respektive motor se musel protocit xkrat víc. Jinak chytá na první otočení. Je to jednodenní zkušenost......
Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
- tomason
- Test driver
Na co si ma zvykat ty voe rj. nastavi predvstrik , ale vznetovou charakteristiku urcuje cetanove cislo to zadna rj. nenahradi tecka to co tady psalo je blabol.
Obyc nafta bude chytat porad blbe oproti Verve,Maxxu.
Vifem nelze Vervu vyrobit to uz jsem tu taky pred nekolika roky vzdycky pride nekdo s objevem roku aze premiova nafta je vyrabena povyrobni aditivaci se vi dost dlouho staci si to tu precist od zacatku do konce
Obyc nafta bude chytat porad blbe oproti Verve,Maxxu.
Vifem nelze Vervu vyrobit to uz jsem tu taky pred nekolika roky vzdycky pride nekdo s objevem roku aze premiova nafta je vyrabena povyrobni aditivaci se vi dost dlouho staci si to tu precist od zacatku do konce
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Slid
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Eidž: firma Dieselpower mrkni se na stranu 100, dal jsem tam odkazy.
Tady je odkaz http://www.autorevue.cz/potvrzeno-drazs ... -naft-2013
Která pumpa/obsluha to udělala?
- promin, ale nebudu jmenovat, muj znamej delal provozaka a co kolikrat vypravel jak to chodi na pumpach..... Ale vzdy je to o jednotlivci.Kazdopadne napsat do googlu zamrzla verva a myslim, ze toho vyskoci dost a tam budou cesti chytraci.
Tady je odkaz http://www.autorevue.cz/potvrzeno-drazs ... -naft-2013
Která pumpa/obsluha to udělala?
- promin, ale nebudu jmenovat, muj znamej delal provozaka a co kolikrat vypravel jak to chodi na pumpach..... Ale vzdy je to o jednotlivci.Kazdopadne napsat do googlu zamrzla verva a myslim, ze toho vyskoci dost a tam budou cesti chytraci.
Naposledy upravil(a) Slid dne 06.10.2014 15:05, celkem upraveno 1 x.
-
- Junior
když bude auto v pořádku bude ti auto startovat na první protočení naprosto v pohodě i na obyčejnou naftu , jednotka se přizpůsobuje palivu a celkovému stavu motoru pomocí čidel jako např. čidlo klepání a na základě toho se snaží si optimalizovat dávky pro jednotlivé vstřiky . Jestli Ti už auto není schopno se přizpůsobit na obyč. naftu a na vervu je to lepší , je to známka toho že ne vše je na autě v pořádku a ne toho že jedině Verva je to nač by se mělo jezdit . Nedávám Vif kvůli spotřebě , ani kvůli vyššímu CC ale jen pro to že má prokazatelně protikorozní vlastnosti , a současně zvyšuje i mazivost (nebo alespoň měl když se dělaly testy aditiv ) . Nic víc od něj nečekám a mám lepší pocit že dělám něco pro prodloužení životnosti čerpadla a vstřiků , protože bohužel je ten Delphy systém na kvalitu nafty asi nejháklivější . Vím že i tak mě můžou vstřiky i s čerpadlem odejít ale věřím že když nic jiného alespoň si můžu nalhávat že když bych jej nedával odešli by dřív
Focus combi 1.8 Tdci 74kW
- Nonid
- Člen klubu
Tomason, ty agresivni hovado, uklidni se. Prizpusobim se tvoji rafinovany mluve. Kdyz nevis o tematu ani picu, tak se nevyjadruj.
RJ jednotka v motoru existuje aby korigovala vsechny aspekty spalovani za ucelem dosazeni optimalniho vysledku dle nejaky dany ''mapy''. K tomu dopomaha sada cidel. Jenze vzhledem k tomu, ze provoz vozidla neni dlouhodobe konstantni zalezitost ze strany paliva, vzduchu, stylu jizdy, tak ma RJ moznost jisty adaptace na tyhle hodnoty... Moderni supersporty maj vetsinou i ruzny rezimy, ktery se daj prepinat. Samozrejme ale se nemuze adaptovat hned po 1 useku mereni(zpravidla jeden cyklus nebo 1ms), protoze by tim mohlo dojit k razantnim vykyvum ve vykonnosti, pokud bys mel treba bordel v nadrzi. Proto adaptace na novy hodnoty trva dele(vetsinou se uvadi neco kolem pul az cely nadrze), az si jednotka opravdu overi, ze prijimany hodnoty jsou vesmes konstantni. Da se to samozrejme urychlit odpojenim baterky na dele nez 12/24h.
Je mi vicemene u prdele, co mi na to odpovis a je mi celkem jasny, ze si budes mlit dal svou.
RJ jednotka v motoru existuje aby korigovala vsechny aspekty spalovani za ucelem dosazeni optimalniho vysledku dle nejaky dany ''mapy''. K tomu dopomaha sada cidel. Jenze vzhledem k tomu, ze provoz vozidla neni dlouhodobe konstantni zalezitost ze strany paliva, vzduchu, stylu jizdy, tak ma RJ moznost jisty adaptace na tyhle hodnoty... Moderni supersporty maj vetsinou i ruzny rezimy, ktery se daj prepinat. Samozrejme ale se nemuze adaptovat hned po 1 useku mereni(zpravidla jeden cyklus nebo 1ms), protoze by tim mohlo dojit k razantnim vykyvum ve vykonnosti, pokud bys mel treba bordel v nadrzi. Proto adaptace na novy hodnoty trva dele(vetsinou se uvadi neco kolem pul az cely nadrze), az si jednotka opravdu overi, ze prijimany hodnoty jsou vesmes konstantni. Da se to samozrejme urychlit odpojenim baterky na dele nez 12/24h.
Je mi vicemene u prdele, co mi na to odpovis a je mi celkem jasny, ze si budes mlit dal svou.
Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
- tomason
- Test driver
Si děláš kozy já a agresivní hovado a co si předvedl ty pfffffff
Ještě ti dám dobrou radu ,přečti si tento test a pak laskavě mi napiš své zkušenosti s Vervou a kolik máš najeto na CR naftě kolikrát si zkoušel brát Vervu a normal naftu ,nebo jinou aditivovanou kolikrát jsi zkoušel přidávat Vif a v rozdílném poměru.
To co vy tvrdíte nebude tak jak popisujete ,protože pak všechny testy nafty jsou podvod, žádný test se nedělá po ujetí půlky nádrže ta ŘJ to dělá hned po pár kilometrech a předvstřik na to má jen částečný vliv.Viz cetanové číslo a jak funguje.
http://www.autorevue.cz/jak-jsme-merili ... ticleStart
Ještě ti dám dobrou radu ,přečti si tento test a pak laskavě mi napiš své zkušenosti s Vervou a kolik máš najeto na CR naftě kolikrát si zkoušel brát Vervu a normal naftu ,nebo jinou aditivovanou kolikrát jsi zkoušel přidávat Vif a v rozdílném poměru.
To co vy tvrdíte nebude tak jak popisujete ,protože pak všechny testy nafty jsou podvod, žádný test se nedělá po ujetí půlky nádrže ta ŘJ to dělá hned po pár kilometrech a předvstřik na to má jen částečný vliv.Viz cetanové číslo a jak funguje.
http://www.autorevue.cz/jak-jsme-merili ... ticleStart
Naposledy upravil(a) tomason dne 06.10.2014 13:37, celkem upraveno 1 x.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- x.line
- Pokročilý
ach jo, chlapci..... takových emocí, kvůli blbý naftě
to chce klíííd
to chce klíííd
Ford Mondeo MK IV 2.0 TDCi Titanium X
- Slid
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
A co treba Slovnaft DRIVE Diesel ? Ted ji zacali tocit u Globusu, misto UltraDieslu
http://www.slovnaft.cz/slovnaft-drive-diesel
http://www.slovnaft.cz/slovnaft-drive-diesel
- TomFocus
- Test driver
...nemá to smysl.
Kdo tu vystudoval spalovací motory (moderní)? A funguje v praxi na úrovní výroby nebo diagnostiky výrobců systému k motorům? A nebo podobné profese?
Kdo tu vystudoval spalovací motory (moderní)? A funguje v praxi na úrovní výroby nebo diagnostiky výrobců systému k motorům? A nebo podobné profese?
-
- Člen klubu
Uz si tu raz dokazal, ze vela toho nevies.
- TomFocus
- Test driver
dokazuji to jinde...a né planýma řečma.
Melete utržky co pochytíte. Útržky z kontextů. Vlastně se vám nedá ani odporovat.
Zrovna v tomhle vlákně je davová psychoza
Melete utržky co pochytíte. Útržky z kontextů. Vlastně se vám nedá ani odporovat.
Zrovna v tomhle vlákně je davová psychoza