Extra nafta a aditiva - zkušenosti, testy
- Slid
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: extra nafta,aditiva,co vy na to?skusenosti, testy
Panove, ja se vubec nezlobim, ba naopak usmivam se nema to cenu resit, mate pravdu, tohle je nekonecny boj na kazdem automobilovem foru, kde jedna skupina lidi tvrdi to a druha tohle........
Neco malo o motorech, pal. soustave, take vim, proto jsem se zapojil do teto nekonecne diskuse a musim se omluvit, nevedel jsem, ze zde narazim na lidi co opravdu poznaji zda v aute maji v nadrzi vervu od bezne nafty, ze hned poznaji znatelne lepsi chod motoru, snizi se jim spotreba, vyroste vykon, zmizi turbo dira, a dalsi ukazy, mozna i vykouzli lepsi usmev na tvari
Neco malo o motorech, pal. soustave, take vim, proto jsem se zapojil do teto nekonecne diskuse a musim se omluvit, nevedel jsem, ze zde narazim na lidi co opravdu poznaji zda v aute maji v nadrzi vervu od bezne nafty, ze hned poznaji znatelne lepsi chod motoru, snizi se jim spotreba, vyroste vykon, zmizi turbo dira, a dalsi ukazy, mozna i vykouzli lepsi usmev na tvari
Mondeo, 2.0 TDCi 85kW, combi, r.v. 12/2006, EURO 4 + DPF, Futura X, Webasto
- spanel
- Pokročilý
"... mozna i vykouzli lepsi usmev na tvari." To je hezky napsáno!
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
-
- Junior
no, hodím sem taky jeden příspěvek. Nic než Vervu do svýho vozu neleju. Není to o tom, že bych chtěl mít tišší motor či nižší spotřebu. Stačí si přečíst diskuzi o motorech 1.6 Tdci. Prostě řepka mi tam nesmí. Měnit k tomu olej do 10 tkm a myslím, že motor bude dlouho sloužit.
Byl Ford focus kombi 1.6 tdci 66 kW bez DPF 2009
Byl Ford focus kombi 1.6 Duratec 74 kW + LPG 2006
Byla Škoda Felicia hatch. 1.9D 47 kW 1996
Byl VAZ 2101 1.2 44 kW 1979
-
- Junior
no u dnešních aut , která se adaptují na dané podmínky , to je i na vlastnosti paliva se opravdu dá poznat přechod na jiné palivo (s nižším CC ) ale , jakmile se auto adaptuje ,tak na chodu motoru se to už nepozná (maximálně na dosažitelném vrcholu výkonové křivky ) ale jinak se motor danému palivu přizpůsobí a rozdíl se již nepozná (jen ta adaptace může chvilku trvat , takže po jednom natankování obyč nafty po té co se jezdilo na Vervu je po určitou dobu možné že se auto bude chovat hůř ale po adaptaci to už nepoznáte a jestli ano bude problém někde v řídící jednotce která nefunguje jak má , a změna spotřeby ano možná tak o 0,2l /100km ale ne vždy ve prospěch prémiové ho paliva , podle stavu a seřízení motoru to dokonce může být i tak že s prémiovým palivem se spotřeba zvedne , ono tolerance jednotlivých čidel , jejich funkčnost atd.... různé úpravy EGR , DPF ..... jiný stav turba atd... dělá z každého auta jedinečný kus a když se k tomu přidá ne vždy 100% stav všech čidel a akčních členů, může u každého auta změna paliva mít různě dlouhou dobu adaptace a ne vždy je to na 100% proto ve výsledku může stejné auto mít různé chování na různé palivo , ale když bude vše fungovat jak má tak by se po dokončené adaptaci měli motory projevovat velmi podobně , ano možná s nepatrně nižší spotřebou u vyššího CC ,ale jinak projev motoru musí být srovnatelný , když ne máte někde chybu v řízení motoru ,špatné měření tlaku paliva ,váha vzduchu, přidřené vstřiky atd... a některé závady lze částečně maskovat palivem s vyšším CC
Focus combi 1.8 Tdci 74kW
- enjoy
- Test driver
Ale ve Vervě je až 6% bio složky pokud se nemýlím.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
-
- Junior
Řekl bych, že se mýlíš.
- Slid
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Je to pravda Verva diesel obsahuje do 6% Bioslozky nebo tak to aspon platilo v roce 2011, jak je to ted presne nevim.
Tady je graf z Dieselpower
Benzina Diesel TOP Q
http://www.autorevue.cz/Client.Gallery/ ... icle=27790
Benzina Verva Diesel
Meritelny narust Benzina Verva Diesel vs. Diesel Top Q: +0,49 kW, +1,29 Nm
Tady je graf z Dieselpower
Benzina Diesel TOP Q
Benzina Verva Diesel
Meritelny narust Benzina Verva Diesel vs. Diesel Top Q: +0,49 kW, +1,29 Nm
Naposledy upravil(a) Slid dne 01.10.2014 11:08, celkem upraveno 1 x.
- enjoy
- Test driver
A já bych řekl, že ani ne..
http://www.autorevue.cz/obsah-bioslozky ... 3/ch-49476
mrkni do tabulky cca ve 1/3 stránky
http://www.autorevue.cz/obsah-bioslozky ... 3/ch-49476
mrkni do tabulky cca ve 1/3 stránky
-
- Junior
http://auto.idnes.cz/odpovedi.aspx?t=BENZINA tak tady je to přímo. Verva 100 bez lihu, Verva Diesel do 6%. Myslím, že pro ty, co se tady dohadujou jim tato konverzace vše objasní
-
- Junior
Tím pádem jsem byl trošku v omylu. Teď je tedy otázkou rozdíl mezi TOPQ a Vervou. Zřejmě asi ten, že je Verva plně aditivovaná, čímž dochází k eliminaci nežádoucích projevů biosložky
- tomason
- Test driver
Verva obsahuje specialni prisadu vasa ktera eliminuje spatne vlastnosti mera.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- TomFocus
- Test driver
Sth-1
Ano ridici jednotka si to prispusobi podle danneho paliva chod motoru, ALE vysledny zvuk je dukaz!
A demonstraci predvedl lucky.jack pri cisteni paliv.systemu sveho auta.
Staci si nachystat dve bandasky (obyc.nafta a Verva) nechat to bezet jen z tech nadob tak jako lucky.jack a hned se uslysi co na to palivo motor jako celek rika? (zvuk)
Ano ridici jednotka si to prispusobi podle danneho paliva chod motoru, ALE vysledny zvuk je dukaz!
A demonstraci predvedl lucky.jack pri cisteni paliv.systemu sveho auta.
Staci si nachystat dve bandasky (obyc.nafta a Verva) nechat to bezet jen z tech nadob tak jako lucky.jack a hned se uslysi co na to palivo motor jako celek rika? (zvuk)
- Slid
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Sth-1 to myslim vystizne napsal
Nizka cena je z duvodu minimalni marze.Priorita je nakup a zastaveni v obchodnim dome kde vytvari zisk, proto byly i tyto pumpy dotovany, aby udrzely nizke ceny, ruzne klubove a slevove bonusy. Dale garantovana vysoka vytoc.
Na stojanech vylepeny pecete kvality, cili prubezne zkousky kvality......
Ale hold to nema ten znackovy nazev treba jako Shellll, neni domichana, dovonena dle specifikaci daneho TOP Prodejce
No a co kdyz si tu Globus naftu proleju VIFEM, treba i predavkuju..... co mi z toho vznikne....
Ale chapu, ze je to likvidacni pro mensi pumpy.
Jinak jeste krasny priklad je za Cernym mostem na R10 na jedne strane Benzina na druhe Lukoil.
Staci se zastavit a treba hodku si spocitat kolik lidi dorazi na Benzinu natankuje a kolik na Lukoil...... Krasne se nam ukaze kdo ma jakou vytoc
Nizka cena je z duvodu minimalni marze.Priorita je nakup a zastaveni v obchodnim dome kde vytvari zisk, proto byly i tyto pumpy dotovany, aby udrzely nizke ceny, ruzne klubove a slevove bonusy. Dale garantovana vysoka vytoc.
Na stojanech vylepeny pecete kvality, cili prubezne zkousky kvality......
Ale hold to nema ten znackovy nazev treba jako Shellll, neni domichana, dovonena dle specifikaci daneho TOP Prodejce
No a co kdyz si tu Globus naftu proleju VIFEM, treba i predavkuju..... co mi z toho vznikne....
Ale chapu, ze je to likvidacni pro mensi pumpy.
Jinak jeste krasny priklad je za Cernym mostem na R10 na jedne strane Benzina na druhe Lukoil.
Staci se zastavit a treba hodku si spocitat kolik lidi dorazi na Benzinu natankuje a kolik na Lukoil...... Krasne se nam ukaze kdo ma jakou vytoc
- enjoy
- Test driver
ad Benzina a LukOil.. já je mám kousek. Ale když bych měl cestu na Boleslav, tak bych musel strašně šaškovat, abych se pak zase mohl dostat od Lukoilu na Boleslav. Nehledě na to, že v Počernicích je jesště jeden Lukoil, kousek od zdejší Benziny.
To už raději zajedu do Počernic na Vervu, za podle mě nejlepší cenu v Praze. Tady konkuruje i svým levnějším benzínkám STAR.
To už raději zajedu do Počernic na Vervu, za podle mě nejlepší cenu v Praze. Tady konkuruje i svým levnějším benzínkám STAR.
-
- Člen klubu
Prezrad mi prosim, ktory spalovaci motor ma klukovku ulozenu tak, ze trieska o olejovu hladinu? Alebo ako si myslel tu poslednu vetu?TomFocus píše:Sory, ale nedá mě to. Víš např., že pokud budeš mít v olejové vaně olej "tak akorát" což je podle měrky 1/3, budeš mít malinko nišší ztráty a tím pádem lepší spotřebu? (kliková soustava se nebrzdí o olej)