Subwoofer

Odpovědět
Uživatelský avatar
lewis
Nováček
Nováček
Příspěvky: 154
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Beroun
Kontaktovat uživatele:

Subwoofer

Příspěvek od lewis » 19.03.2021 21:55

Přemýšlím o subwooferu pod sedačku. S ohledem na fakt, že z originál rádia sync3 zřejmě nijak nedostanu nízkoúrovňové výstupy, použil bych připojení (high) k zadním repro...jak už zde bylo ve vlákně uvedeno...Ale, potřeboval bych někde najít spínací (+) pro aktivaci origo rádia...například při otevření resp. zavření dveří (prostě jako když se v jakékoli situaci zapíná rádio)...aby sub nebyl trvale připojený (dálkové spínání napětím)...máte to prosím někdo takto zapojené...nikde jsem to nenašel... :roll:
Ford Focus 1.0 ecoboost Trend Plus, kombi, 2017, Candy Red

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 19043
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Subwoofer

Příspěvek od ZaQik » 20.03.2021 06:57

SYNC3 nedela zvuk, to dela ACM (CDmechanika s radiem) a ta se vyrabi i v modelu s vystupem na subwoofer ... muzes bud pripojit primo subwoofer nebo zesilovac (DSP) a subwoofer

napajeni pro Tvoje reseni je vhodne vzit asi ze zasuvky
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
lewis
Nováček
Nováček
Příspěvky: 154
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Subwoofer

Příspěvek od lewis » 20.03.2021 09:47

Jj...sync3 není samotné radio...jen jsem chtěl to chtěl raději upřesnit... :wink: ...jinak máš vlastně pravdu...vzít to jednoduše třeba ze zásuvky loketky. Já zásuvky nepoužívám...jen USB, tak jsem jí neměřil a ani nevím zda se odpojují jako rádio. Třeba ve Vitu mám do zásuvky zapojený měnič na 230V pro noťas, ale tam je napětí jen se zapnutým klíčkem. Škoda, že z toho originál radia nedostanu nízkoúrovňový výstup. A kabeláž k zadním repro jde po pravé straně? Musím to zkouknout...🤔
Ford Focus 1.0 ecoboost Trend Plus, kombi, 2017, Candy Red

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 19043
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Subwoofer

Příspěvek od ZaQik » 20.03.2021 10:12

audio kabelaz jde od radia dolu do stredoveho tunelu do nohou spolujezdce a odtud se rozdvojuje doleva/doprava a podle prahu pak do dveri

loketni zasuvka je tusim po klicku, ale kufrova je podle battery saveru
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
lewis
Nováček
Nováček
Příspěvky: 154
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Subwoofer

Příspěvek od lewis » 20.03.2021 12:25

Zkusím ty zásuvky proměřit. Tak že je nutné demontáž středního panelu...a měřit...chjo...a jak to jde dolů?...abych něco zbytečně neulomil... :roll: ...ale zas si to pak člověk pamatuje... :lol: ...někdy...
Ford Focus 1.0 ecoboost Trend Plus, kombi, 2017, Candy Red

Uživatelský avatar
masterT
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 404
Registrován: 27.10.2009 12:33
Bydliště: Severní Morava

Re: Subwoofer

Příspěvek od masterT » 22.03.2021 11:40

Taky záleží, jaký typ subwooferu máš, některé spínají jenom na REM, ale některé podle detekce signálu na vstupu, jak signálovém tak vysokoúrovňovém. Takhle bys nemusel řešit hledání spínaného napětí a taky (mě osobně vadí), že např. po příjezdu a vypnutí motoru vypne sub, takže zvuk jede ale bez basu. Ano, další hodinu bych tam neseděl a netahal to z baterky, ale takový malý postřeh z praxe.

Jestliže chceš signálový výstup, máš pouze tři možnosti - koupit si převodník Hi-Low, koupit si zesilovač s výstupem na sub nebo s DSP nebo vyměnit ACM za typ, který umožňuje měnit parametry a ten signálový výstup si v něm nastavit. Mě se to ale zatím nepovedlo, viz tady:

viewtopic.php?f=227&t=50673
Ford Focus MK3 1.6 EcoBoost Titanium
Ford Fiesta MK7 1.4. 16V Titanium

byl Ford Focus MK2 1.8 TDCi

Uživatelský avatar
lewis
Nováček
Nováček
Příspěvky: 154
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Subwoofer

Příspěvek od lewis » 22.03.2021 20:23

JJ.. ten sub mám v plánu umístit pod sedačku spolujezdce, zkusím připojit vysokoúrovňově na kabely od zadních repro a dálkové spínání RAM (sub to umožňuje - viz. foto) na zásuvku pod loketkou. Tak že by stačilo zřejmě rozebrat jen střední panel s loketkou a ještě natáhnout (+) napájení od baterky. Mínus na kostru (nějaký šroub pod panelem?). Ještě přemýšlím že bych ten RAM připojil na vodič, který spíná rádio při otevírání dveří aby byl sub zapnutý vždy současně (bylo by to logické - jak hraje rádio tak by měl i sub)...Nemá někdo představu, kde bych takové spínací plus našel?...v pojistkové skřínce, konektorech?... :nixw: ...ZaQiku nemáš ponětí jestli by to tak šlo?...Jinak na to vlítnu hned jak budu mít čas...nafotím a když by byl zájem...popíšu montáž a finální zapojení... :wink:
Přílohy
20210322_183557.jpg
Ford Focus 1.0 ecoboost Trend Plus, kombi, 2017, Candy Red

Uživatelský avatar
masterT
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 404
Registrován: 27.10.2009 12:33
Bydliště: Severní Morava

Re: Subwoofer

Příspěvek od masterT » 23.03.2021 10:34

A umožňuje tedy sub spínání podle signálu na vstupech? Pak bys nemusel nic jiného řešit krom napájení a připojení k rádiu.

Pod lištou dveří spolujezdce je hned zemnící bod, tam to dej.
Ford Focus MK3 1.6 EcoBoost Titanium
Ford Fiesta MK7 1.4. 16V Titanium

byl Ford Focus MK2 1.8 TDCi

Uživatelský avatar
lewis
Nováček
Nováček
Příspěvky: 154
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Subwoofer

Příspěvek od lewis » 27.03.2021 19:22

Ještě jsem sub nezkoušel, tak nevím jestli je možno spínat i vysokoúrovňovými vstupy...🤔...(i když s ohledem na dnešní měření a zjištění bych byl docela rád). Dnes jsem měl chvilu a měril napětí na zásuvce v loketce. Zamlk a zalarmoval jsem se v autě a čekal a měřil a čekal...jako blázen...a i když po pár minutách vypínaly určité systémy (auto se postupně připravuje k zimnímu spánku..🙂)...tak i po cca 10 minutách jsem naměřil stále cca 12,7V...tudy asi cesta nepovede...
Ford Focus 1.0 ecoboost Trend Plus, kombi, 2017, Candy Red

Uživatelský avatar
masterT
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 404
Registrován: 27.10.2009 12:33
Bydliště: Severní Morava

Re: Subwoofer

Příspěvek od masterT » 27.03.2021 20:55

Vypíná po 30 minutách, nemýlím se Zaqik?
Ford Focus MK3 1.6 EcoBoost Titanium
Ford Fiesta MK7 1.4. 16V Titanium

byl Ford Focus MK2 1.8 TDCi

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 19043
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Subwoofer

Příspěvek od ZaQik » 28.03.2021 09:17

ono to ma kazde auto jinak a navic odlisne pro loketni a kefrovou zasuvku ... kdo si to ma pamatovat :)
kazdopadne po 30 - 35 minutach probiha posledni krok usinani
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
lewis
Nováček
Nováček
Příspěvky: 154
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Subwoofer

Příspěvek od lewis » 28.03.2021 13:23

Ok...tak ještě proměřím kufr a zřejmě si tam ustelu..😴...vypnu alarm a prolezu všechny zásuvky...tak se obějetuji...😉...nenašlo by se někde schéma zásuvek...časové relé?...co myslíš ZaQiku...🤔
Ford Focus 1.0 ecoboost Trend Plus, kombi, 2017, Candy Red

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 19043
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Subwoofer

Příspěvek od ZaQik » 28.03.2021 14:40

podle schemat vypina zasuvka v loketce
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Odpovědět

Zpět na „Focus - tuning 2011 - 2018“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: drasha a 1 host